Valnød- og rosmarinknas 
Hvis du ikke har prøvet at lave valnød- og rosmarinknas kan jeg virkelig anbefale dig det. Det passer perfekt ovenpå salater, i pasta og som snack eller til tapas. Det er let at lave dit eget valnød og rosmarin knas. Det eneste du skal gøre at at hakke og riste dine valnødder. Derefter vender du en lille smule, plantesmør, frisk rosmarin, kokossukkker og salt.
Vidste du godt at valnødder er en perfekt kilde til Omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for din krop og din hjerne, og som kan hjælpe med at bekæmpe sygdomme som depression og angst, og betændelse og en række andre sygdomme.
Ingrediensvalg
Når det kommer til valg af kokussukker er til at lave valnød- og rosmarinknas jeg glad for at anvende denne fra helsebixen (reklamelink), som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre. Hvad angår valnødder syntes jeg at nødder er blevet UTROLIG dyre, jeg handler derfor gerne grænsepriser. Derfor handler jeg gerne mine valnødder ved netprisen, som lige nu har valnødder til under 70kroner for 500gram (reklamelink). Når det kommer til valnødder jeg ikke bager i ovnen, bruger jeg gerne økologiske valnødder.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Valnød- og rosmarinknas
Ingredienser
- 200 g. valnødder
- 2 spsk. frisk rosmarin
- 4 spsk. kokossukker
- 2 spsk. plantesmør
- 1/4 tsk. salt (gerne flagesalt)
Sådan gør du
- Tænd ovnen til 190 grader.
- Hæld valnødderne i en foodprocessor, og hak dem (som vist på billedet).
- Placer de hakkede valnødder på en bageplade med bagepapir og rist dem i midten af ovnen i 8-10 minutter.
- Tag dem ud af ovnen og vend med det samme rosmarin, plantesmør, kokossukker og salt i. Rør det godt sammen og stil til side til afkøling.
- Brug det ovenpå ost, til tapas eller til vegansk græskar pasta ret.