Græskar pasta med valnød- og rosmarinknas

Græskar pasta med valnød- og rosmarinknas

Simpel og lækker vegansk græskar pasta med valnød- og rosmarinknas. Du har både muligheden for at lave denne ret vegansk og glutenfri. Det er en super simpel opskrift, som både indeholder masser af smag og har en lækker cremet konsistens.

Hvis du ikke har prøvet at lave valnød- og rosmarinknas før, kan jeg VIRKELIG anbefale dig det. Det passer perfekt ovenpå salater, i pasta og som snack, eller til tapas. Det er super let at lave din egen valnød- og rosmarin knas. Det eneste du skal gøre at hakke og riste dine valnødder. Derefter vender du dem lille smule plantesmør, frisk rosmarin, kokossukker og salt.

Vidste du godt at valnødder er en perfekt kilde til Omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for din krop og din hjerne. Omega 3 kan faktisk hjælpe med at bekæmpe sygdomme som depression og angst, og betændelse og en andre række sygdomme.

Ingrediensvalg

Når det kommer til græskar puré, i græskar pasta med valnød- og rosmarinknas, kan du vælge at gøre to ting. Den ene mulighed er at du kan lave din egen fra bunden, ved at dampe et hokkaido og derefter purere den med en stavblender eller en blender. Den anden mulighed er at du kan købe en færdiglavet græskar puré. Personligt er jeg glad for at anvende denne fra KoRo (reklamelinks), som er lavet af 100% grækar og intet andet.
Hvad angår kokosmælk, er jeg glad for at bruge en fuldfed kokosmælk, da fuldfed kokosmælk har en cremet og tyk konsistens, som passer perfekt til denne opskrift. Her er jeg personligt glad for at anvende denne eller denne fra helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre (reklamelink). Begge er økologiske.

Græskar pasta med valnødder og rosmarinknas

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Græskar pasta med valnødder og rosmarinknas

Græskar pasta med valnød- og rosmarinknas

Mygreenkitchen
Simpel og lækker vegansk græskar pasta med valnød- og rosmarinknas. Du har våde muligheden for at lave denne vegansk og glutenfri.
Ret Pastaret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Valnød- og rosmarin knas

  • 100 g. valnødder (hakkede mellemgroft)
  • 1 spsk. frisk rosmarin (hakket fint)
  • 1 spsk. plante smør (smeltede)
  • 2 spsk. kokossukker (kan erstattes med brun farin)
  • 1 knsp. salt (gerne flagesalt)

Pasta

  • 200 g. pasta (vælg glutenfri for glutenfri version)

Pasta sauce

  • 2 spsk. plantesmør
  • 4 fed hvidløg (pressede)
  • 250 g. græskar pure
  • 250 ml. grøntsagsboullion
  • 250 ml. kokosmælk (gerne 18% eller derover)
  • 2 tsk. citronsaft (eller 15 dråber umami drops)
  • salt

Sådan gør du
 

Valnød og rosmarinknas

  • Tænd ovnen til 190 grader. 
    Hæld valnødderne i en foodprocessor, og hak dem (som vist på billedet). 
    Placer de hakkede valnødder på en bageplade med bagepapir og rist dem i midten af ovnen i 8-10 minutter. 
    Valnød- og rosmarinknas
  • Tag dem ud af ovnen og vend med det samme rosmarin, plantesmør, kokossukker og salt i. Rør det godt sammen og stil til side til afkøling.
    Valnød- og rosmarinknas

Pasta

  • Kog efter pakkens anvisning.

Pastasaucen

  • Mens pastaen koger, varmes smørret op i en stegepande ved lav varme. Tilsæt de pressede hvidløg og svits dem let på panden, de skal IKKE brunes.
    Tilsæt så græskar puréen og bouillon og lad det simre stå og simre til det får en ensartet konsistens.
  • Tilsæt så kokosmælk og lad det stå og små simre i 10 min tid til den får en lidt tykkere konsistens.
    Smag til med salt og citronsaft. 
  • Bland den kogte pasta i pastasaucen, vend lidt valnød og rosmarin knas i.
    Server pastaen i lave skåle med et drys af valnød og rosmarin knaser. Top evn med en lille kvist rosmarin. Velbekomme 🙂
    Græskar pasta med valnødder og rosmarinknas
Keyword Mælkefri, Soyafri, Vegansk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering