Vegansk banankage
Her får du en sundere opskrift på en vegansk banankage med et tvist af karamel og vanilje. Den er et hit herhjemme både af voksne og små. Den kan laves helt klassisk uden noget pynt på, eller du kan pynte den med lidt saltede chokolade, frysetørrede hindbær eller friske bananskiver. Personligt elsker jeg at bruge kokossukker i stedet for raffineret sukker. Kokossukker er fremstillet af nektaren fra de blomster, som vokser på kokospalmen.
Kokossukker er derfor naturligt og uraffineret, og det påvirker dermed ikke blodsukkeret på samme måde, som almindeligt raffineret sukker. Kokossukkeret giver samtidig en skøn sødme og karamelagtig smag til en bl.a. en vegansk banankage.
Jeg bruger det selv kokossukker i rigtig meget af mit bagværk fx. veganske chokolademuffins, vegansk peanutbutter brownie og quionoa pandekager. Sukkeret er dyrere end raffineret hvid sukker, men det smager altså også bare lige den tand bedre, og det påvirker ikke blodsukkeret på sammen måde. Den kan derfor sagtens serveres herhjemme til eftermiddagssnack, uden at påvirke appetitten til aftenmad.
Ingrediensvalg
Når det kommer til valg af kokossukker, er jeg blevet rigtig glad for at anvende denne kokossukker, da den er produceret kontrolleret økologisk landbrug og er fri for tilsætningsstoffer (reklamelink).
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, kunne det måske interessere dig at gå ind og kigge på mine opskrifter. Min blog indeholder nemlig både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vegansk banankage
Ingredienser
- 300 g. bananer (svare til ca. 2 1/2 store bananer)
- 100 g. kokossukker
- 135 g. hvedemel
- 100 g. plantesmør (jeg bruger becel gold) (smeltet)
- 1/2 spsk. æblecidereddike
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Skræl bananerne og hæld alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend det til det får en ensartet konsistens.
- Smør et stykke bagepapir med lidt plantesmør og placer den i en en bradepande (jeg bruger en der er 36x23cm).
- Stil kagen på en risten i midten af ovnen, og bag kagen i ca. 30 min. Brug evt. en kødnål, til at tjekke om kagen er færdig. Kagen er færdig når der ikke er dej på kagenålen.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den afkøle for at du fjerner den fra bradepanden.
- Når kagen er afkølet kan du skære kagen i ønskede stykker og placere den på et serveringsfad.