Veganske chokolade muffins

Veganske chokolade muffins

Igår bagte jeg disse svampede og snaskede veganske chokolade muffins fyldt med smag. Grunden til at jeg bagte dem, var faktisk at vi var inviteret til fødselsdag, her lød menuen på chokoladekage, chokolade mousse og boller. Det lyder lidt sjovt at jeg tager kage med til en fødselsdag (i know), der var dog en mening med galskaben. 🙂

Jeg havde selv disse veganske chokolade muffins med, fordi at vores søn på nuværende tidspunkt ikke tåler mælkeprodukter og æg, da han har allergi i spiserøret. Lægerne håber dog at det er noget han vokser fra. Vi er derfor meget bevidste om at bruge ordet “tåler og ikke-tåler” herhjemme. I stedet prøver jeg altid at lave noget til ham, som ligner det de andre får. Det er heller ikke så tit at min søn får ting med gluten i, da hans tolerance over for gluten på nuværende tidspunkt er lav. Jeg bager derfor ofte glutenfri, når jeg bager til min søn.

De veganske chokolade muffins var et kæmpe hit, de røg lige ned hos min søn. Når jeg bager anvender jeg tit kokossukker frem for almindelig raffineret sukker. Dette gælder specielt når jeg bager til min søn (reklamelink). Fordelene ved kokossukker er at det er fremstillet af nektaren fra de blomster, som vokser på kokospalmen. Det er naturligt og uraffineret hvilket gør, at det påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt sukker. Samtidig indeholder det både magnesium, zink, B vitamin, antioxidanter og aminosyre. Det er perfekt i bagværk da det har en lækker sødme og lille strejf af karamel over sig.

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Veganske chokolade muffins

Veganske chokolade muffins

Mygreenkitchen
En sundere vegansk muffins uden raffineret sukker.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Kage, Muffins
Antal 12 stk.

Ingredienser
  

Muffins

 • 115 g. kokossukker
 • 45 g blød vegansk smør (jeg bruger becel gold)
 • 35 g kakao pulver
 • 60 g moden banan (most)
 • 120 g. hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 120 ml havremælk

Frosting

 • 170 g. blød vegansk smør
 • 75 g. kakao pulver
 • 195 g. kokossukker
 • 2-3 spsk havremælk

Sådan gør du
 

 • Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn, og find 12 muffinsforme frem.
 • Hæld kokossukker, blød smør og kakaopulver i en skål, og miks det godt sammen med en håndmixer.
 • Skræl bananen og mos 60g. banan med en gaffel. Hæld det i skålen og miks det godt sammen med det andet.
 • Tilsæt hvedemel, natron og bagepulver, og miks det godt sammen. Til sidst tilsættes havremælken lidt af gangen.
 • Miks det hele sammen til en ensartet masse og hæld derefter dejen over i muffinsformene. TIP: Smør evt. muffinsformene med lidt smør inden du hælder dejen i, på den måde slipper de lettere formene efter bagning.
  Det er vigtig muffinsformene kun fyldes maks 2/3 op, da de hæver en del under bagning.
 • Beklæd en rist med bagepapir, og placer muffinsformene derpå.
  Bag i midten af ovnen i ca. 25-30 min. Tjek evt. med en bagenål efter 25 min. Pas på med at tage dem ud af ovnen for tidlig, da du så risikere at de dine muffins falder sammen.
 • Når muffinsene er færdige tages risten ud af ovnen. Vent med at røre ved dine muffins til de er afkølet, da de er ret skrøbelige når de er varme.

Frosting

 • Tilsæt blød smør og kakao i en skål og miks det godt sammen med en håndmikser.
 • Tilsæt så kokossukker og miks det godt sammen, tilsæt derefter havremælken lidt af gangen, til du får den ønskede konsistens.
 • Hæld frostingen over i en sprøjtepose og pynt dine muffins når de er helt afkølet og taget ud af muffinsformene.
Keyword Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegansk, Æggefri


1 thought on “Veganske chokolade muffins”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering