Vegansk naan med surdej

Vegansk naan med surdej

Jeg har lavet en opskrift på vegansk naan, så min søn også kunne spise naan med bagt laks og spidskål. Normalt bruges der både smør og græsk yoghurt i naan. Dette forsøger vi dog at undgå herhjemme, da vores søn på nuværende tidspunkt ikke tåler mælk.

Inspiration til at anvende naan.

Opskriften på naan med bagt laks og spidskål, er en super opskrift for hele familien. Du kan toppe retten med pesto, dressing eller gurkemole. Personligt er jeg ret vild med ramsløg pesto og grøn pesto.

Naan med bagt laks og spidskål, er er super lækker frokost eller aftensmad. Ud over laks og spidskål er der både agurk, forårsløg, lime, mozzarella, pesto og frisk basilikum til denne skønne ret.

Naan med bagt laks og spidskål

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er glutenfri eller veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk naan med surdej

Vegansk naan med surdej

Mygreenkitchen
Ret Brød, Indisk
Antal 4 stk.

Ingredienser
  

  • 400 g. hvedemel
  • 100 g. vegansk creme fraiche (jeg bruger oatly imat fraiche)
  • 160 g. vand
  • 100 g. aktiv surdej
  • 12 g. groft salt
  • 40 ml olivenolie

Ekstra

  • hvidløg presset
  • vegansk smør (jeg bruger becel gold)

Sådan gør du
 

  • Tilstæt alle ingredienser i en røreskål UNDTAGEN olien.
  • Rør dejen i en røremaskine, til dejen begynder sig at samle sig om krogen.
    Tilsæt så olien lidt af gangen. Rør det sammen til dejen har samlet sig og virker smidig.
  • Lad dejen stå og hvile i røreskålen i 30 minutter.
  • Når dejen har hvilet, skal du strække og folde den ind over sig selv et par gange. Dette gøres lettest med våde fingre.
  • Lad dejen hvile 1 time I røreskålen med et visestykke over.

Forberedelse af ovnen.

  • Tænd ovnen 245 grader og placer en bagesten eller bagestål på en rist i midten af ovnen (reklamelink). Bagestenet eller bagestålet skal være en ovnen i minimum 1 time før du kan placere dine naan I ovnen, da bagesten/bagestål skal være godt varmt.

Form dine naan

  • Drys lidt mel på bordet og placer dejen på bordet. Del dejen i op 4 lige store stykker og form dine naan.
    TIP: Form dejen med forsigtig fingerne, så bevarer du så mange lufthuller i dejen så mulig.
    Vegansk naan med surdej
  • Placer derefter forsigtig dine naan på en stykke bagepapir og lad dem hvile i yderligere 15-30 minutter.
    Vegansk naan med surdej
  • Forflyt dine naan ved at lade dem blive på bagepapiret, og placer et skærebræt eller eller en kombispade under bagepapiret. (reklamelink).
  • Pensel dem med godt med smeltede vegansk smør, og bag dem i ovnen.

Bag i ovnen

  • Bag dine naan I ovnen på en bagesten eller bagestål 245 grader almindelig ovn til de er gyldne (reklamelink). Dem på billedet har fået ca. 10-12 minutter på bagestål.
    Vegansk naan med surdej
  • Mens dine naan bages i ovnen smelter du 2-3 spsk. vegansk smør og presser 1 fed hvidløg. Miks det sammen og pensel de færdigbagte naan med hvidløgssmørret. Drys evt. med lidt flagesalt til sidst. Velbekomme 🙂 !
Keyword Vegansk, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering