Veganske og glutenfri linsebøffer
Disse sprøde og velsmagende veganske og glutenfri linsebøffer er lavet af linser, hørfrø, kikærtemel og grøntsager. De er super lette at lave, og du kan tilføje lige de krydderier, som du kan lide. Personligt bruger jeg gerne grill krydderi og paprika, karry eller spidskommen og koriander.
Veganske og glutenfri linsebøffer er et perfekt supplement til en quinoa salat med bagt hokkaido. Linser kan bruges til rigtig mange ting, personligt bruger jeg det gerne både i salater og til vafler.
Faktisk indeholder linser et højt indhold af protein og B-vitaminerne, som hjælper din krop med at omdanne måltidet til energi. Samtidig har røde linser et højt indhold af mineralerne kalium, fosfor, jern og zink, som er med til at styrke dit blodomløb, muskler og immunforsvar.
INGREDIENSVALG
I forhold til ingredienser er jeg rigtig glad for at handle ved Helsebixen, da de ofte har hvad man mangler, og de har gratis fragt. Vi handler der faktisk et par gange om ugen, stort som småt. Jeg bruger både de klassiske røde linser og de grønne linser i min madlavning. (reklamelink).
ALLERGENER
Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Veganske og glutenfri linsebøffer
Ingredienser
- 3 dl. røde linser (malet til mel)
- 1/2 dl. hørfrø (malet til mel)
- 3-4 dl. vand
- 2 dl. kikærtemel
- 1 1/2-2 spsk. blandede tørrede krydderier (eksempelvis: karry, paprika, koriander, spidskommen, gurkemeje, chili mv.)
- 1 1/2 tsk. salt
- 1 mellemstort løg (skåret i små tern)
- 1 stor håndfuld spidskål (fintsnittet)
Ekstra
- olie til stegning
Sådan gør du
- Start med at klargør alle ingredienserne. Mal linserne og hørfrø til mel og hæld dem derefter over i en skål sammen med kikærtemel, krydderierne, salt og vand. Rør det godt sammen og tilsæt derefter de snittede løg og spidskål. Rør det hele godt sammen og lad det stå og trække i 10 minutter, mens du varmer panden op.
- Find en pande frem, og tilsæt en god slat olie. Form derefter 14 linsebøffer. Placer 7 linsebøffer på panden. Steg dem på begge sider til de er gyldne og sprøde. Vend gerne flere gange undervejs, så får du en god sprød overflade. Når de er færdige placeres de på et serveringsfald. Gentag processen med de sidste 7 linsebøffer.