Dulche de leche karamel – kun 1 ingrediens
Har du altid overvejet at lave din egen dulche de leche karamel, så er det her opskriften som nok er verdens lettelse. Det eneste du skal bruge er kondenseret mælk, så kan du lave din helt egen dulche de leche karamel. Selve karamellen holder sig 3-4 uger i køleskabet og kan bruges til både desserter, kager, og til at lave hjemmelavet karameller af.
KAN JEG LAVE KONDENSERET MÆLK SELV?
JA! du kan sagtens lave din egen kondenseret mælk ved at koge 1 liter sødmælk sammen med 400g sukker. MEN kondenseret mælk kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder og er så meget lettere og faktisk også billigere. Ofte kan du finde en kondenseret mælk på tilbud til 12-15 kroner. Så næste gang du ser kondenseret karamel på tilbud så køb, køb køb 😀 !
HVAD KAN KONDENSERET MÆLK BRUGES TIL?
Kondenseret mælk er god i både is, kager, og til hjemmelavet karameller. Kondenseret mælk fungerer faktisk som stivelsesmiddel i både kager og desserter, når den blandes med syre, f.eks. citronsaft.
Vælger du i stedet at koge din kondenseret mælk bliver den til karamel, også kaldet dulche de leche. Denne karamel er perfekt til fx. kager, muffins og flødeboller.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Dulche de leche karamel – kun 1 ingrediens
Ingredienser
- 1 ds. kondenseret mælk
- flagesalt til pynt (valgfrit)
Sådan gør du
Koge karamellen i dåsen
- Fjern etiketten af dåsen med kondenseret mælk. Sørg for også at fjerne lim rester da dette ellers sætter sig fast i gryden.
- Læg dåsen ned i en gryde, og fyld gryden med vand, så dåsen er helt dækket. Det er vigtigt at den er under vandet hele kogetiden, så brug gerne en stor gryde.
- Bring vandet i kog og skru så lidt ned. Vandet skal stå og små boble men ikke puldrekoge.
- Læg låg på gryden, og lad dåsen stå og småkoge i 3 timer. OBS: Tjek undervejs, at dåsen hele tiden er dækket af vand – det er VIGTIGT.
- Tag dåsen op af vandet efter den har kogt og lad den køle af i mindst 1 time, inden du åbner den.
- Åbn dåsen og hæld karamellen over i en beholder/glas med låg. Opbevar gerne på køl.
Kog karamellen uden dåse i en gryde
- Åben dåsen, og hæld den kondenseret mælk i en gryde.
- Varm den kondenseret mælk op ved middel varme. Vigtigt at du rører rundt undervejs så det ikke brænder på.
- Når karamellen har fået den ønskede farve og konsistens, tages gryden af varmen og stilles til afkøling. Hæld det i et beholder/glas med låg.
5 thoughts on “Dulche de leche karamel – kun 1 ingrediens”