Kokostoppe med karamel og chokolade

Kokostoppe med karamel og chokolade

Klassiske kokostoppe med et tvist af karamel og chokolade. Disse kokostoppe med karamel og chokolade er lavet med dulce de leche. Jeg laver gerne min egen dulce de leche, da det er super let. Ved at lave den selv giver det mig muligheden for at vælge præcis hvilken farve og konsistens jeg ønsker. Du kan finde opskriften ved at klikke her.

Selve grund opskriften kan også bruges til at lave kokoskugler. Her kan du vælge om du vil blande det hakkede chokolade i selve kokosmassen inden bagning, eller om vil beklæde hele kokoskuglen med chokolade, efter de er færdigbagte. Du får ca. 20 kokoskugler ud af denne opskrift afhængig af hvor store du ønsker dem.

Både kokoskuglerne og kokostoppene er frysevenlige.

Ingrediensvalg

Til selve opskriften har jeg brugt hjemmelavet karamel (dulce de leche).

Jeg har brugt kokosukker og kokosmel fra KoRo, da de både har en rigtig god pris på deres produkter og en god kvalitet (reklamelinks). Selve valget af mørk chokolade til kokostoppe med karamel og chokolade, kommer sig ikke så nøje. Du kan dog med fordel vælge en mørk chokolade med enten karamel eller havsalt, da disse giver en rigtig god smag til kokoskuglerne. Jeg har selv anvendt denne til opskriften (reklamelink).

Hvad hvis jeg ikke tåler mælk?

Du kan let lave denne opskrift mælkefri. Du skifter blot smørret ud med plantesmør og bruger i stedet en vegansk dulce de leche (karamel). Du kan finde denne lige her.

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kokostoppe med karamel og chokolade

Kokostoppe med karamel og chokolade

Mygreenkitchen
Klassiske kokostoppe med et tvist af karamel (dulce de leche) og mørk chokolade.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Ret Dessert, Snack
Antal 14 stk.

Ingredienser
  

  • 55 g. smør (smeltede)
  • 225 g. kokosmel
  • 55 g. kokossukker
  • 2 mellemstore æg
  • 100 g. dulce de leche
  • 1/2 tsk. salt
  • 1 1/2 tsk. vaniljesukker
  • 75 g. mørk chokolade (gerne med karamel) (grofthakkede)

Ekstra

  • 100 g. mørk chokolade (smeltede)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft (200 grader almindelig ovn).
  • Smelt smørret.
  • Find en skål frem og bland kokosmel, kokossukker, æg, vaniljesukke, salt, dulce de leche og det smeltede smør sammen. Tilsæt derefter den hakkede chokolade.
  • Form 14-16 kokostoppe og placer dem på en bageplade med bagepapir. Bage dem i midten af ovnen i ca i 10-12 minutter til de er gyldne. 
    Lad kokostoppene køle af på bagepladen. 
  • Når kokostoppene er afkølet smeltes de sidste mørke chokolade. Dyp bunden af kokostoppene i den smeltede chokoladen, og placer dem på en bageplade med bagepapir.
    Kokostoppene er klar til servering når chokoladen er størknet.
Keyword Glutenfri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering