Mocca muffins med karamel og flødebolleskum
I forgårs lavede jeg dulche de leche karamel. Jeg havde egentlig ikke nogen planer med det, men sommetider elsker jeg bare at lave det og efterfølgende eksperimentere i køkkenet med opskrifter. Jeg tjekkede derfor lige hvad jeg havde i skufferne, og der lå også noget flødebolleskum som min mand havde købt. Så det blev til Mocca muffins med karamel og flødebolleskum.
Mocca muffins med karamel og flødebolleskum er faktisk slet ikke så svært at lave. Det eneste der tager lidt tid er selve karamellen som skal stå og passe sig selv i en gryde i 3 timer. Du kan se opskriften på karamellen her. Har du ikke tid til at lave din egen karamel, kan du enkelte steder købe den færdiglavet. Du kan også erstatte dulche de leche karamel med smeltede chokolade eller peanutbutter.
Mere inspiration
Hvis du ligesom mig er vild med kaffe og karamel kan disse opskrifter måske også fange din interesse. Veganske karamel/snickers kugler, glutenfri banankage med chokolade og karamel eller brownie med surdej og kaffe.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Mocca muffins med karamel og flødebolleskum
Ingredienser
Mocca muffins
- 100 g. smør
- 100 g. mørk chokolade
- 2 tsk. instant kaffe
- 115 g. hvedemel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1/2 tsk. bagepulver
- 2 mellemstore æg
- 125 g. sukker
Karamel
- 1 ds. kondenseret mælk (Nestlé 397 gram)
Flødebolle skum
- 1 ps. dr. oetker flødebolleskum
- 1 dl. kogende vand
- 1 tsk. instant kaffe
Sådan gør du
Mocca muffins
- Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig ovn). Smelt smørret og chokoladen i en lille gryde og tilsat Instant kaffen. Stil det til side og lad det køle af til stuetemperatur.
- Pisk æg og sukker til en luftig æggemasse og bland det med smør/chokolade/kaffe blandingen.
- Bland alle de tørre ingrediens sammen i en skål og rør dem i dejen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme og bag dem i midten af ovnen i ca. 20-25 min.
- Når muffinsene er færdigbagte stilles de til afkøling på køkkenbordet.
Karamel
- Se vejledning her
Mocca skum
- Kom flødebolle pulveret i en stor skål.Kog 1 dl. vand og tilsæt Instant kaffen. Hæld det i flødebollepulveret i en tynd stråle mens du pisker med en håndmixer på laveste hastighed.
- Når pulveret er blandet godt sammen med kaffen og er opløst skrues der op for hastigheden på håndmixeren. Pisk på højeste hastighed i 4-5minutter til flødebolle massen virker stiv og blank.
- Hæld flødebolle skummen i en sprøjtepose med tyl og stil til side til du skal bruge det.
Fremgangsmåde
- Når dine muffins er kolde laves et lille hul i hver (evt. med en tyl eller et melon-jern). Jeg bruger en stjernetyl.
- Fyld hullerne du lavede i dine muffins tidligere med saltkaramel. Dette gøres nemmest med en sprøjtepose.
- Sprøjt så flødebolle skummet ovenpå muffinsene.
- Server med det samme. 🙂 !