Hjemmelavet hasselnøddesmør
100 % naturlig og hjemmelavet hasselnøddesmør. Alt du skal bruge til opskriften er 200g. bagte hasselnødder og 1 knivspids salt. Hasselnødder er rige på sunde fedtsyrer og kostfibre, disse frigives når hasselnødderne blendes i foodprocessoren. Ud over dette har mange nødder den evne at være blodsukkerstabiliserende, og de indeholder både magnesium, kalk og E-vitamin.
Med denne opskrift får du en hjemmelavet hasselnøddesmør, som hverken er tilsat sukker, palmeolie eller konserveringsmidler. I stedet får du en hasselnøddesmør, som er fyldt med protein og gode fedtstoffer.
Nøddesmør er en slags madpasta, som er lavet af blendet nødder. Det kan være crunchy eller glat i konsistensen. Nøddesmør kan laves af enten rå eller ristet nødder.
Generelt er nøddesmør faktisk temmelig dyrt at købe, men er overraskende let at lave selv. Ud over dette er det faktisk også meget billigere at lave selv. Faktisk kan du lave din helt eget nøddesmør med de fleste nødder. Personligt er jeg vild med valnøddesmør, hasselnødsmør og mandelsmør. Du kan også lave den klassiske peanutbutter på præcis samme måde. Alt du skal bruge er en pande, eller en ovn til at riste nødderne, og en foodprocesser til at blende dem efterfølgende.
Du kan købe alverdens nødder på Koro, jeg har brugt deres blancherede hasselnødder (reklamelink). Her finder du både rå, bagte, salte, røget, karameliserede, ristede og ja sågar også mandler overtrukket med chokolade. Ud over at sælge nødder, sælger de også frø, kerner, snacks tørrede frugt, chokolade, krydderier og superfood.
DETTE KAN DU BRUGE HASSELNØDSMØR TIL
Hasselnøddesmør kan bruges til virkelig mange ting. Personligt spiser jeg den gerne samme oven på glutenfri bananvafler, og bananpandekager, og sammen med knækbrød og grød. Du kan også bruge det i dit bagværk, eller til at lave hjemmelavet is med. Mulighederne er mange, så det er blot fantasien der sætter grænser. Så prøv dig frem, og find dine egen personlige favoritter :).
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Hjemmelavet hasselnøddesmør
Ingredienser
- 200 g. hassenødder
- 1 knsp. flagesalt
Sådan gør du
- Tænd ovnen 185 grader varmluft.Når ovnen er varm placeres hasselnødderne på en bageplade med bagepair i midten af ovnen. Bag i ovnen i 10 min.
- Tag hasselnødderne ud af ovnen og stil dem til afkøling. Det er vigtig at de er helt afkølet før de laves til hasselnødsmør, da du ellers risikere konsens under processen.
- Når hasselnødderne er afkølet hældes de i en foodprocesser og salten tilsættes. Blend dem til det bliver til smør. Det kan godt tage 10-15 min, så hold evt. nogle pauser undervejs, så du ikke risikere at din foodprocesser brænder sammen.
- Skold det glas som du ønsker at opbevarer dit hasselnøddesmørret i. Lad glasset køle af, og hæld derefter hasselnødsmørret over i glasset. Sæt låg. Obevar det i køleskabet.