Vegansk æblekage med kanel og kardemomme

Vegansk æblekage med kanel og kardemomme

Denne nemme opskrift på vegansk æblekage med kanel og kardemomme er en perfekt måde at bruge sine efterårsæbler æbler på. Æblekagen er blød og svampet med en let sprød krumme. Ved hver en bid smager du de søde og saftige æbler i denne kage.

Dette er en simpel opskrift på en tiltalende dessert, der er klar til at spises med det samme den er kommet ud af ovnen. Server den lun sammen med lidt vegansk creme fraiche eller vegansk vaniljeis. Denne kage er lige så velsmagende serveret i morgen. Samtidig er den frysevenlig, og skal blot lunes i ovnen.

Ingrediensvalg

Efteråret er kommet og det betyder du har muligheden for at bruge friskplukkede æbler fra frugtplantager. Til denne opskrift på vegansk æblekage med kanel og kardemomme, har jeg brugt wellant æbler plukket ved karensminde frugt plantage. Du kan med fordel også bruge elstar æbler til denne opskrift, eller dit helt eget yndlingsæble.

Denne opskrift er vegansk. Er du ikke veganer kan du blot bruge almindelig smør til opskriften. Jeg er personlig rigtig glad for at bruge naturli og becel gold. Jeg har i denne opskrift anvendt becel gold.

Selve valget af kikærtevand (aquafaba) fra færdigekogte kikærter, kommer sig ikke så nøje. Jeg er dog personligt glad for at anvende økologiske færdigkogte kikærter i vand. Du skal som sagt kun bruge kikærtevandet til opskrifter. Søger du ideer til hvad du kan bruge kikærterne til, kan du trykke her.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk æblekage med kanel og kardemomme

Vegansk æblekage med kanel og kardemomme

Mygreenkitchen
Denne nemme opskrift på vegansk æblekage med kanel og kardemomme er en perfekt måde at bruge sine efterårsæbler på.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Ret Dessert, Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

  • vandet fra 1 dåse færdigkogte kikærter (også kaldet Aquafaba)
  • 175 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 225 g. hvedemel
  • 1/2 tsk. kardemomme (kan undlades)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • 100 g. plantesmør (smeltede)
  • 1 mellemstort æble (skåret i mindre tern)

Ekstra

  • 2 mellemstore æbler
  • kanelsukker

Pynt

  • flormelis (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Start med at tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  • Find en skål frem og hæld kikærtevandet i skålen. Pisk til det er luftig og hvidt. Tilsæt så sukker og vaniljesukker, og pisk det godt sammen.
  • Tilsæt hvedemel, kardemomme, bagepulver, salt og rør det godt sammen med håndmixeren.
  • Tilsæt så det smeltede smør og æbleternene. Brug en dejskraber til at røre det sammen med.
  • Smør siderne af en lille springform godt med plantesmør, og beklæd bunden af springformen med bagepapir. Hæld dejen over i springformen og pynt til sidst med de skiveskåret æblebåde. Drys et par teskefulde kanelsukker hen over æblerne (ca. 6-7 tsk).
  • Bag kagen i midten af ovnen i ca. 55-65 minutter til kagen er let gylden. Test evt. med en bagenål.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den stå og køle af i minimum 15 minutter før du forsøger at fjerne den fra springformen.
    Placer den på et kagefad og pynt den med lidt flormelis. (valgtfrit)
  • Server med vegansk cremefraiche rørt op med lidt vaniljesukker, eller vegansk vanilje is. Velbekomme. 🙂
Keyword Vegansk, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering