Hummus med soltørrede tomater – uden tahin
Hummus med soltørrede tomater er perfekt sammen med grøntsager, på knækbrød eller på madbrød som fx. naanbrød
Hummus er en fantastisk opfindelse fra det mellemøstlige køkken. Forskellige kalder det en dressing, pasta/mos eller dip. Det kan efterhånden købes i rigtig mange supermarkeder, og i alverdens smage og konsistensen. Dette skyldes at hummus kan laves med rigtige mange forskellige smagsvarianter, fx. den klassiske, humus med soltørrede tomater, ærte- eller edamame humus eller persille hummus.
INGREDIENSVALG
Jeg laver personligt gerne hummus med soltørrede tomater, med kikærter fra dåse. Dette gør at jeg slipper for alt det bøvl med at sætte det i blød dagen før og koge (reklamelink). Kikærtevandet (Aquafaba) plejer jeg gerne, at gemme så jeg har til vegansk bagværk eller flødeboller. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da de på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink).
Denne hummus er lavet uden tahin, så folk med sesam allergi også kan få glæden af en smagfuld humus. Er du dog en af dem der elsker tahin i hummus, kan du let blot tilsætte 1-2 spsk. (reklamelink). Jeg har valgt at bruge gærflager i hummusen. Dette har jeg gjort af flere årsager. Gærflager er rig på B vitaminer og har en nøddeagtig smag, som passer perfekt til denne hummus (reklamelink.
Når det kommer til valg af soltørrede tomater, bruger jeg faktisk rigtig tit dem fra Rema. Du kan være heldig at finde deres egne soltørrede tomater i olie, til 5 kroner på tilbud. Så får du altid en rigtig billig tapas, med masser af smag.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Hummus med soltørrede tomater – uden tahin
Ingredienser
- 110 g. soltørrede tomater i olie
- 1 dl. olie fra de soltørrede tomater
- 1/4-1/2 tsk. cayennepeber (afhængig af hvor stærkt du ønsker din hummus)
- 1 tsk. sød paprika
- 2 fed. hvidløg
- 1 ds. kogte kikærter (drænede for væske)
- 1 spsk. gærflager (kan undlades)
- flagesalt
- 1/2 mellemstor citron (du skal bruge saften)
Topping
- ristede pinjekerner
- friske krydderurter (ex. persille, koriander, mynte) (grofthakkede)
Sådan gør du
- Kom alle ingredienserne i en food processer, og blend til en ensartet konsistens, smag til med flagesalt og citron.TIP: Du kan juster konsistensen ved at tilsætte lidt mere olie eller kikærtevand.
- Find en serveringsskål frem og hæld den færdiglavede hummus i skålen. Top hummus med ristede pinjekerner og grofthakkede krydderurter.