Klassisk vietnamesisk dipsauce
Klassisk vietnamesisk dipsauce også kaldet Nước chấm.
Da det stort set er overalt i vietnamesisk madlavning, her omtales det blot som dipping sauce.
Der er mange typer saucer som bruges i det vietnamesiske til forskellige retter, men dette er faktisk en af de mest bruge i det vietnamesiske køkken. Du vil normalt finde en skål med denne sauce ved siden af mange vietnamesiske retter. fx. forårsruller, bún thịt nướng som er grilled svinekød med ris og nudler og grøntsager. Bánh xèo som er en form for Vietnameissk pandekage (som er en af mine yndlingsretter)og bánh hỏi og sườn nướng som er grillede svineribben, som er en af min mands favoritter.
Ingrediensvalg
Mit bud på en klassisk vietnamesisk dipsauce, som faktisk er en af mine favoritter. Jeg har både fået den på samtlige restauranter herhjemme og på de lokale restauranter og vietnam.
Jeg bruger selv fiskesaucen af mærket squid brand. Afhængigt af den slags du bruger, skal du justere mængden, som du bruger da styrken og smagen kan variere en del. Det handler derfor om at lave en nước chấm, så den passer til din smag.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Klassisk vietnamesisk dipsauce
Ingredienser
- 2 dl. vand
- 2 1/2 dl. sukker
- 1 1/2 spsk. ris eddike
- 1/2 dl fiskesauce
- 2 spsk. lime saft
- 1/2 lille gulerod (skåret i fine tynde stænger)
- 1/2 rød chili (skåret i tynde skiver)
Sådan gør du
- Hæld vand og sukker i en gryde og varm det op ved mellemhøje varme. Når sukkeret er smeltet tages gryden af komfuret og stilles til afkøling på køkkenbordet.
- Hæld resten af ingredienserne i og rør det forsigtig sammen. TIP: Denne klassiske vietnamesiske dipsauce passer perfekt sammen med vietnamesiske forårsruller og asiatisk nudelsalat med sesammarinerede glasnudler.
4 thoughts on “Klassisk vietnamesisk dipsauce”