Vietnamesisk salat med chili og tofu

Vietnamesisk salat med chili og tofu

Kender i det med at man har en livret, som man bare kan lave igen og igen, sådan har jeg det med denne vietnamesisk salat med chili og tofu. Faktisk kan du lave den både med tempura rejer, kylling, lynstegt oksefilet og tigerrejer. Jeg bliver simpelthen aldrig træt af den. Jeg kan lave den til frokost, aftensmad og ja sågar morgenmad (hvis tiden er til det om morgenen). Det er en super simpel salat, som ikke kræver en masse tid eller ingredienser.

Ingrediensvalg

Jeg er personlig glad for at anvende en fast tofu til vietnamesisk salat med chili og tofu. Fast tofu fungere bare bedst til denne opskrift, efter min mening. Selve salaten kan varieres ved at tilsætte fx. tynde giver mango, sukkerærter eller bønnespire. Er du ikke så vild med tofu kan du i stedet anvende tempeh. Ønsker du lidt ekstra spice til din vietnamesisk inspirerede salat med tofu, tilsætter du blot et par skiver frisk chili. Til selve stegning af tofuen er jeg rigtig glad for at spice den op med enten lidt crispy chili olie eller sriracha chilisauce i retten (reklamelink).

Når det kommer til valg af nudler, er jeg glad for at anvende risnudler til opskriften. Det kommer sig ikke så nøje hvad du vælger, så vælg blot din egen personlige favorit. En af de ting har større betydning er hvilken fiskesauce, som du vælger til din dipsauce, da der her er stor forskel på smagen. Jeg er personligt glad for at anvende squid Fiskesauce (reklamelink). Jeg syntes denne fiskesauce har en rigtig god smag, og passer perfekt til den dipsauce, som skal bruges i retten.

Vietnamesisk salat med chili og tofu

Inspiration

Er du lige som mig helt vildt med det asiatiske køkken kan jeg anbefale dig at prøve at lave frisk vietnamesiske forårsruller med bagt laks eller vietnamesisk salat med peanutbutter dressing. Leder du efter en hurtig og nem ret er peanutbutter og chili nudler måske lige noget for dig.

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vietnamesisk salat med chili og tofu

Vietnamesisk salat med chili og tofu

Mygreenkitchen
Skøn vietnamesisk salat med nudler, salat, agurk, gulerødder og chilimarineret tofu. Vendt i klassisk vietnamesisks dipsauce og toppet med ristede løg, peanuts og friske krydderurter.
Ret Hovedret, Salat
Antal 1 person

Ingredienser
  

  • 100 g. risnudler
  • 1/2 dl. salat
  • 10 cm. agurk (skrællet i tynde strimler)
  • 1/2 mellemstor gulerod (skrællet i tynde strimler)
  • 2 spsk. ristede løg
  • 2 spsk. peanuts
  • 1 lille håndfuld friske krydderurter (jeg bruger mynte, thai basilikum og koriander)

Ekstra

  • 100 g. fast tofu
  • 1 spsk. crispy chili olie

Dip sauce

  • 1 dl. vand
  • 1 1/4 dl. sukker
  • 1 spsk. ris eddike
  • 1/4 dl. fiske sauce
  • 1 spsk. lime saft

Sådan gør du
 

Forberedelse

  • Start med at skære tofuen i mindre tern. Placer det derefter på en pande og tilsæt 1 spsk. crispy chili olie.
    Steg tofuen ved middelhøj varme i ca. 7-10 minutter. Sluk derefter for varmen. Lad tofuen blive på panden, så den holder sig varm/lun mens du laver resten af salaten.
    Kog nudlerne (Følg anvisningen på indpakningen)

Dipsauce

  • Hæld vand og sukker i en gryde, og varm det op ved mellemhøje varme.
    Når sukkeret er smeltet tages gryden af komfuret og stilles til afkøling på køkkenbordet. 
    Hæld resten af ingredienserne i og rør det sammen. Stil til side indtil det skal bruges.

Salaten

  • Klargør alle grøntsagerne.
    Jeg bruger en juliennejern til at at lave tynde gulerods strimler). 
    Når grøntsagerne er renset, snittet og skræller er du klar til at samle salaten. 

Samling af salaten

  • Find 1 dybe skåle frem (jeg bruger suppeskåle). Fordel nudlerne i skålen.
    Hæld halvdelen af dipsauce ud over nudlerne.
    Fordel så de klargjorte grøntsager. Hæld derefter den sidste halvdel af dipsauce over grøntsagerne.
    Fordel peanuts, ristede løg og friske krydderurter ud over grøntsagerne. Top til sidst med den stegte tofu. 
    TIP: Server gerne lidt ekstra peanuts og ristede løg i små skåle, hvis du ligesom mig er vild med lidt ekstra knas. Velbekomme  !
Keyword Glutenfri, Vegetar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering