Thailandsk inspirerede nudler med ingefær

Thailandsk inspirerede nudler med ingefær

En omgang thailandsk inspirerede nudler med ingefær, slår ikke fejl. Du får her en ret med masser af smag. Retten indeholder både masser af ingefær, hvidløg, løg og snackpeber. Kødet i opskriften er kylling, men du kan skifte det ud med lige det kød eller plantebaserede valg du ønsker, eksempelvis tofu. Retten tager ingen tid at bikse sammen, og kræver ikke en masse ingredienser.

Ingrediensvalg

Uha, hvis der er noget jeg er vild med for tiden er det crispy chiliolie i mine opskrifter (reklamelink) Crispy chiliolie har røget smag af chili og er bare super lækkert i retter som denne. Mange af mine gæster er blevet overrasket over den minde smag af chili den har trods det ligner en chiliolie med masser af chiliflager. Du finder ofte denne chiliolie, hos mange af de kinesiske restauranter. Jeg bruger dem bl.a til peanutbutter og chili nudler og vietnamesisk salat med tofu og chili. Ja jeg bruger den sågar sammen med glutenfri linsevalfer.

Selve valget nudler til thailandsk inspirerede nudler med ingefær kommer sig ikke så nøje, så vælg den som er din favorit. Jeg har brugt de klassiske pad thai nudler, af mærket bamboo tree Vietnamese Rice Noodles (Bánh Phở) med en tykkelse på 3mm. Jeg har ofte disse liggende i skuffen derhjemme da jeg både bruger dem til bl.a. pad thai, peanutbutter og chili nudler og vietnamesisk inspirerede nudler.

Jeg er personligt glad for at anvende squid fiskesauce (reklamelink). Den er til at betale sig fra, og den har en rigtig god smag. Jeg bruger den både til mange af mine asiatiske retter og til klassisk vietnamesisk dipsauce.

Thailandsk inspirerede nudler med ingefær

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Thailandsk inspirerede nudler med ingefær

Thailandsk inspirerede nudler med ingefær

Mygreenkitchen
En nudel ret med masser af ingefær, hvidløg, løg, snackpeber, forårsløg og kylling. Rørt sammen med en asiatisk sauce og toppet med hakkede peanuts og crispy chiliolie (reklamelink).
Ret Asiatisk, Pastaret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g. ris eller æggenudler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 stort løg (skåret i små tern)
  • 200 g. kogt eller bagt kylling (skåret i mindre stykker)
  • 2 mellemstore snackpeber (skåret i mindre stykker)
  • 2-4 tsk. frisk ingefær (fintrevet)
  • 5 spsk. limesaft
  • 3 spsk. fishsauce/fiskesauce
  • 4 tsk. sukker
  • 2 stk. forårsløg (skåret i tynde skiver)

Topping

  • crispy chiliolie (kan undlades)
  • 4 skiver frisk lime
  • 1 håndfuld peanuts (grofthakkede)
  • toppen af forårsløgene (skåret i tynde skiver)

Sådan gør du
 

  • Start med at forbered alle ingredienserne, så de er klar til komme i retten.
  • Kog nudlerne (følg anvisning på pakken). Når de er kogte drænes de for vand og stilles til side.
  • Varm en wok eller dyb pande op og tilsæt 2 spsk. olie. Tilsæt de fint snittede løg og hvidløg og steg dem i et par minutter til de er bløde.
    Tilsæt så det stegte/bagte kylling som du har skåret i mindre stykker, og steg videre i wokken, sammen med peberfrugt og ingefær.
  • Tilsæt limesaft, fishsauce, sukker og de snittede forårsløg (gem toppene af forårsløgene til servering). Steg videre et par minutter og tilsæt så de kogte nudler. Varm det hele op og placer derefter retten i 2 serveringsskåle.
    Placer 1 spsk. crispy chiliolie i hver skål (hvis dette haves).
    Top dem til sidst med et par skiver lime, toppen af forårsløgene og hakkede peanuts.
Keyword Glutenfri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering