Mango cheesecake
Skøn og frisk mango cheesecake med en snert af lime. Opskriften er let at lave og er det perfekte valg, hvis du ligesom mig elsker mango. Når jeg først ser mango på tilbud kan jeg ikke lade være med, at fylde kurven op med mango. Det betyder at når vi har mango i huset, kan der let forsvinde 2 om dagen. Jeg elsker simpelthen bare mango!
I denne uge besluttede jeg mig derfor for at lave en masse mad med mango. Det blev derfor vegansk vietnamesisk salat, mango salat, smoothie, og denne skønne og friske mango cheesecake. Denne mango cheesecake er både frisk, fyldig og fyldt med lækker frisk mango.
Opskriften er virkelig let at gå til. Det eneste der kræves er bare at du afsætter lidt tid i køkkenet, og har nogle dejlige skønne modne mangoer liggende.
Glutenfri version
Ønsker du at lave en glutenfri version, er jeg personligt glad for at bruge disse kiks fra Helsam. Disse kan også købes ved Helsebixen hvor du på nuværende tidspunkt får fri fragt, uanset hvor lidt du køber. (reklamelink) For flere glutenfri opskrifter kan du klikke her
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Mango cheesecake
Ingredienser
Bunden
- 125 g. kiks blendet fint
- 70 g. smør smeltet
Mango pure
- 2 mellemstore modne mango blendet til pure
Mango creme
- 500 g. philadelphia flødeost
- 120 g. flormelis
- 3 stk. husblas
- 2 tsk. limesaft
- 300 ml. fløde (18% eller derover)
- 1/2 tsk. vaniljesukker
- 2 dl. mango pure
- 50 g. rørsukker
Mango gel
- 120 g. mango pure (kan erstattes med 5 spsk. passionsirup og 2 spsk. mango pure)
- 2 stk. husblas
Pynt
- 1/2 mellemstor moden mango (skåret i tynde skriver)
- mynteblade
Sådan gør du
Kiksebund
- Start med at finde en springform frem og betræk den med bagepapir (Som vist på billedet)
- Smelt smørret og knus kiksene. Rør derefter smør og kiks sammen, og hæld det i bunden af springformen. Pres det godt sammen, da du ellers risikere bunden smuldre når kagen er færdig. (jeg bruger bunden af et glas til at presse kiksebunden godt ned med)
Mango pure
- Fjern skræl og kerne, og blend mangoen fint til den får en ensartet konsistens.
Mango creme
- Start med at lægge husblasen i blød i koldt vand, så den er klar til du skal bruge den.
- Pisk fløde, vaniljesukker og sukker sammen i en seperat skål. Når det får en konsistens som flødeskum er den færdig. Stil den til side mens du laver resten af cremen.
- Pisk flødeost, limesaft, og flormelis sammen i en skål med en håndmikser. Varm 3 husblas op en en gryde ved lav varme og lad det køle lidt af. Vend det derefter forsigtig i. Brug en dejskraber til dette.
- Rør nu 2 dl. mangopure i.
- Pisk fløde, vaniljesukker og sukker i skålen, og rør det derefter forsigtig i det andet. Hæld det derefter ovenpå kiksebunden. Stil kagen på køl, mens du laver gelen
Mango gel
- Hæld mango pure og husblas i en skål og varm det op ved smag varme. Lad det køle af lidt på køkkenbordet før, at du hælder det over kage. Hæld det forsigtig på kagen ellers risikere du at du laver huller i kagen. Brug evt. bagsiden af en ske, som du hælder gelen ned på inden gelen rammer kagen.
- Stil kagen på køl i mimimum 4 timer.
- Pynt evt. med lidt frisk mango og mynte.
1 thought on “Mango cheesecake”