Nektarin salat med peanutbutter dressing

Nektarin salat med peanutbutter dressing

For mig er det vigtig at maden jeg spiser, er farverig og indbydende at se på. Denne nektarin salat med peanutbutter dressing er dette og samtidig let at lave. Du kan let gøre salaten børnevenlig ved at servere peanutbutter dressing og peanuts i små skåle ved siden af. Salaten er et hit hos min søn, som elsker at sidde og spise frugt og grøntsager i forskellige farver, som der er i denne nektarin salat.  

Herhjemme serveres nektarin salat altid sammen med en cremet peanutbutter dressing. Dressingen er mildest talt vanedannende.! Peanutbutter dressingen kan bruges til rigtig mange ting. Både til salater, som dip serveret med grøntsagsstænger, eller til friske vietnamesiske forårsruller. Der er dog stor forskel på peanutbutter. Personligt er jeg utrolig glad for den peanutbutter, som Peanutbutter Pusheren laver, da de ligger stor vægt på at peanutbutteren altid er frisklavet. Dette gør at den ikke danner det typiske olie lag i toppen, men i stedet holder den lækre og cremet konsistens. (reklamelink).

Nektarin salat med peanutbutter dressing

VILD MED SALATER? 

Er du ligesom mig helt vild med salater, vil opskrifter som asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressing og tomat salat med syltede rødløg, måske også kunne fange din interesse. Er du til en lidt anderledes salat kan jeg anbefale dig at prøve vegansk appelsinsalat.

ALLERGENER 

Selve salaten er mælkefri, Glutenfri og æggefri. Ønsker du en vegansk udgave undlader du blot fiskesauce og østerssauce i opskriften. Står du med en masse grøntsager og frugt i køleskabet, som du ikke lige ved hvad du skal bruge til. Så tilsæt fx. spidskål, sukkerærter, hvidkål, avocado, æble eller ananas til opskriften. Prøv dig frem. 🙂

Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

Nektarin salat med peanutbutter dressing

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Nektarin salat med peanutbutter dressing

Nektarin salat med peanutbutter dressing

Mygreenkitchen
Skøn og farverig nektarin salat med friske agurker, gulerødder og mynte. Toppet med peanutbutter dressing.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Salat, Tilbehør
Antal 2 personer

Ingredienser
  

Salaten

  • 1 stk. hjertesalat (skåret i mindre stykker)
  • 1 lille gulerod (skåret i små strimler)
  • 10 cm. agurk (skårede i tynde skiver)
  • 2 mellemstore nektariner (skåret i små både)
  • 1 lille håndfuld frisk mynte

Peanutbutter dressing

  • 75 g. peanutbutter
  • 1/2 spsk. soya (glutenfri)
  • 1/2 spsk. østerssauce 
  • 1/2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesam olie
  • 2-3 spsk. citron saft
  • 1/2 tsk. hvidløgspulver (kan erstattes med 1 lille fed hvidløg)
  • 1/2 dl. kogende vand

Ekstra

  • 2 spsk. peanuts (groft hakkede)

Sådan gør du
 

Salaten

  • Rens og klargør alle grøntsagerne og mynten.
    Snit salaten i mindre stykker. Skær agurken i tynde skiver og skræl- eller skær gulerodden. (Jeg bruger en Julienneskræller).
    Fjern kernen fra nektarinerne og skær nektarierne i mindre både.
  • Find et stort serveringsfald frem. Start med at fordele salaten, fordel derefter agurk skriver og gulerods strimlerne. Top til sidst med fersken både og mynte.
    Stil salaten til side mens du laver dressingen.

Peanutbutter dressing

  • Find en skål frem som tåler varme.
    Tilsæt alle ingredienserne undtagen det kogende vand. 
    Rør det godt sammen og tilsæt så det kogende vandet lidt af gangen, mens du røre rundt i dressingen, på den måde sikre du at det ikke skiller. 

Servering

  • Fordel dressingen over salaten og pynt til sidst med hakkede peanuts.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering