Smagfulde pølsehorn med frilandgris

December måned består oftest af julebagning, men i år for os indeholder den bl.a. også pølsehorn, foccaciabrød og pizzasnegle, da vi er ved at gøre klar til den berømte “pakke liste” til sygehuset.
Dog kan pølsehorn være noget af en blandende fornøjelse. De har oftest tendens til at blive tørre, smage for meget af mel eller være smagsløse, hvilket jeg tror min mand langt fra vil værdsætte, når disse skal kunne spises optøet på en fødestue i Skejby.

Print opskrift
Smagfulde pølsehorn med frilandgris
Forberedelses tid 15-20 min
Tilberedningstid 13-18 min
Ventetid 2 timer
Antal personer
16 stk.
Ingredienser
Forberedelses tid 15-20 min
Tilberedningstid 13-18 min
Ventetid 2 timer
Antal personer
16 stk.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Start med at smelte tørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt derefter vand og neutral yoghurt. Når blandingen har en ca. temperatur på 37 grader, tages blandingen af og hældes i en skål eller over i en røremaskine.
  2. Smulder gæret med fingerne og tilsæt det til blandingen og rør godt rundt så gæren opløses.
  3. Tilsæt derefter sukker, salt, æg og sesamfrø og rør det godt sammen.
  4. Hæld til sidst mel i blandingen lidt efter lidt, og ælt det godt sammen. Virker dejen klistret eller våd skal du tilsætte lidt ekstra mel. Sørg for at røre dejen grundigt (dette er lettest med en røremaskine) .
  5. Når dejen har den rette konsistens hældes dejen ud på bordet og formes til 2 runde kugler. Strø noget mel på bordet og på dejen, dette gør det lettere at forme.
  6. Rul dejen ud til en stor rund cirkel og skær den til 8 stykker (som på billedet). Placer en halv pølse på hvert stykke og rul dejen stramt rundt om pølsen.
  7. Placer pølsehornene på en bageplade med bagepapir maks 6. stk. på hver bageplade, så pølsehornene ikke vokser sammen. (De hæver MEGET)
  8. Dæk pølsehornene til med et viskestykke og lad dem hvile ved stuetemperatur i 2 timer. 10 min før pølsehornene er færdig med at hæve, tænder du ovnen på 200 grader (varmluft)
  9. Pisk et æg sammen og pensel pølsehornene, drys til sidst med noglesesamfrø.
  10. Bag pølsehornene i 13-18min til de er gyldne.
  11. Lad dem afkøle på en bagerist.
Del denne opskrift


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *