December måned består oftest af julebagning, men i år for os indeholder den bl.a. også pølsehorn, foccaciabrød og pizzasnegle, da vi er ved at gøre klar til den berømte “pakke liste” til sygehuset. Dog kan pølsehorn være noget af en blandende fornøjelse. De har oftest tendens til at blive tørre, smage for meget af mel eller være smagsløse, hvilket jeg tror min mand langt fra vil værdsætte, når disse skal kunne spises optøet på en fødestue i Skejby.
6stk. frilandspølserhalveret (jeg bruger gerne dem fra rema 1000)
Instruktioner
Start med at smelte tørret i en gryde ved lav varme. Tilsæt derefter vand og neutral yoghurt. Når blandingen har en ca. temperatur på 37 grader, tages blandingen af og hældes i en skål eller over i en røremaskine.
Smulder gæret med fingerne og tilsæt det til blandingen og rør godt rundt så gæren opløses.
Tilsæt derefter sukker, salt, æg og sesamfrø og rør det godt sammen.
Hæld til sidst mel i blandingen lidt efter lidt, og ælt det godt sammen. Virker dejen klistret eller våd skal du tilsætte lidt ekstra mel. Sørg for at røre dejen grundigt (dette er lettest med en røremaskine) .
Når dejen har den rette konsistens hældes dejen ud på bordet og formes til 2 runde kugler. Strø noget mel på bordet og på dejen, dette gør det lettere at forme.
Rul dejen ud til en stor rund cirkel og skær den til 8 stykker (som på billedet).
Placer en halv pølse på hvert stykke og rul dejen stramt rundt om pølsen.
Placer pølsehornene på en bageplade med bagepapir maks 6. stk. på hver bageplade, så pølsehornene ikke vokser sammen. (De hæver MEGET)
Dæk pølsehornene til med et viskestykke og lad dem hvile ved stuetemperatur i 2 timer.
10 min før pølsehornene er færdig med at hæve, tænder du ovnen på 200 grader (varmluft)
Pisk et æg sammen og pensel pølsehornene, drys til sidst med noglesesamfrø.
Vi bruger cookies på hjemmesiden for at give dig den mest relevante oplevelse ved at huske dine præferencer og gentagne besøg. Ved at klikke på "Accepter alle", giver du samtykke til brugen af alle cookies. Du kan dog besøge "Cookieindstillinger" for at give et kontrolleret samtykke.
Denne hjemmeside bruger cookies til at forbedre din oplevelse, mens du navigerer gennem hjemmesiden. Ud af disse blive de cookies, der er kategoriseret som nødvendige, gemt i din browser, da de er essentielle for, at hjemmesidens grundlæggende funktioner fungerer. Vi bruger også tredjepartscookies, der hjælper os med at analysere og forstå, hvordan du bruger denne hjemmeside. Disse cookies vil kun blive gemt i din browser med dit samtykke. Du har også mulighed for at fravælge disse cookies. Men fravalg af nogle af disse cookies kan påvirke din browseroplevelse.
Funktionelle cookies hjælper med at udføre visse funktioner som at dele indholdet af webstedet på sociale medieplatforme, indsamle feedback og andre tredjepartsfunktioner.
Præstationscookies bruges til at forstå og analysere de vigtigste præstationsindekser på webstedet, hvilket hjælper med at levere en bedre brugeroplevelse for de besøgende.
Analytiske cookies bruges til at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden. Disse cookies hjælper med at give oplysninger om målinger, antallet af besøgende, afvisningsprocent, trafikkilde osv.
Annoncecookies bruges til at give besøgende relevante annoncer og marketingkampagner. Disse cookies sporer besøgende på tværs af websteder og indsamler oplysninger for at levere tilpassede annoncer.
Nødvendige cookies er helt afgørende for, at hjemmesiden fungerer korrekt. Disse cookies sikrer grundlæggende funktionaliteter og sikkerhedsfunktioner på webstedet, anonymt.