Sunde og glutenfri bananpandekager

Sunde og glutenfri bananpandekager

Jeg er simpelthen vild med sunde og glutenfri bananpandekager. De er super simple at lave og er tit morgenmaden eller eftermiddagssnacken herhjemme.

Det eneste du skal bruge er et par godt modne bananer, glutenfri havregryn, æg og dit yndlingskrydderi. Jeg har i denne opskrift valgt at bruge kanel, vaniljesukker og kardemomme.

Stavblender eller almindelig blender?

Personligt er jeg utrolig glad for min stavblender fra Bamix som jeg har haft i godt 5 år. (reklamelink) Jeg fik den faktisk af min mor i gave, selvom jeg i forvejen havde en anden. Men jeg måtte erkende at denne stavblender er langt bedre end den gamle Bosch jeg havde. Jeg vil hellere bruge denne frem for en almindelig blender, da den er meget lettere at rengøre, og har lettere ved at blende ting som ikke er så vandholdige, som en blender kan have svært ved at blende.

Ingrediensvalg

Jeg har i opskriften anvendt glutenfri havregryn. Havregryn er faktisk naturlig fri for gluten, men er ofte på samlebånd i kontakt med gluten, hvilket er årsagen til at der sælges glutenfri havregryn (reklamelink).

For at få nogle søde og smagfulde bananpandekager, er det vigtigt at du vælger nogle godt modne bananer (jeg snakker om dem der er brune på skrællen). De afgiver en naturlig sødme til pandekagerne, så du slipper for at bruge sukker i opskriften. ☺️

Til selve stegningen af sunde og glutenfri bananpandekager anvender jeg kokosolie, (reklamelink), du kan dog sagtens stege dem i plantesmør, hvis du foretrækker dette. Vælger du kokosolie så brug gerne en koldpresset kokosolie. En koldpresset kokosolie bevare nemlig de vigtige polyfenoler og beskytte olien mod hærdning. Koldpresset kokosolie indeholder også flere næringsstoffer og den vil også have mere duft og smag end varmpresset (reklamelink).

sunde og glutenfri bananpandekager.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

sunde og glutenfri bananpandekager.

Sunde og glutenfri bananpandekager

Mygreenkitchen
Perfekt som et sundt alternativ til morgenmaden eller eftermiddagssnacken. 
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Pandekager, Snack
Antal 24 stk

Ingredienser
  

  • 285 g. meget modne banan (svare til ca 3 mellemstore)
  • 3 dl. glutenfri havregryn
  • 2 mellemstore æg
  • 1 tsk. kanel (stødt)
  • 1/2 tsk. kardemomme (stødt)
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk. vaniljesukker

Stegning

  • kokosolie

Sådan gør du
 

Pandekager med stavblender (letteste metode) 

  • Skræl bananerne og put dem i mixebægeret til stavblenderen. Blend bananerne godt og tilsæt derefter de resterende ingredienser. Miks det hele godt sammen. 
    Find en stor pande frem og tilsæt kokosolien.
    Når kokosolien er smeltet fordeles pandekagedejen på panden. Jeg bruger 1 spsk. pandekagedej til hver pandekage. (lav maks 5-6 pandekager af gangen) 
    Bag pandekagerne ved middelhøj varme til de er gyldne på begge sider (pas på panden ikke bliver for varm, da du ellers risiker at brænde pandekagerne på). 

Pandekager lavet med blender

  • Skræl bananerne og put dem i blender sammen med de resterende ingredienser. Blend det hele godt sammen.
    Find en stor pande frem og tilsæt kokosolien. 
    Når kokosolien er smeltet fordeles pandekagedejen på panden. Jeg bruger 1 spsk. pandekagedej til hver pandekage. (lav maks 5-6 pandekager af gangen) 
    Bag pandekagerne ved middelhøj varme til de er gyldne på begge sider (pas på panden ikke bliver for varm, da du ellers risiker at brænde pandekagerne på). 
  • Server evt. med friske bær, marmelade, sirup eller frugt.
    sunde og glutenfri bananpandekager.
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegetar


1 thought on “Sunde og glutenfri bananpandekager”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering