Vintersalat med brombær og mynte
Skøn og smagfuld vintersalat med brombær og mynte.
Selvom det er vinter, og det er koldt og vejret er temmelig trist for tiden, betyder det ikke at en salat behøver at være det. For mig er det vigtigt at maden jeg spiser, er farverig og indbydende at se på, hvilket man må sige denne vintersalat med brombær, og mynte er. Salaten er desuden toppet med blåbær, feta og bagte hasselnødder.
VILD MED SALATER?
Er du ligesom mig helt vild med salater, vil opskrifter som Asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressing og tomat salat med syltede rødløg, måske også kunne fange din interesse. Er du til en lidt anderledes salat kan jeg anbefale dig at prøve vegansk appelsinsalat.
Ingrediensvalg
Til salaten har jeg brugte blancerede hasselnødder, som jeg har bagt i ovnen (reklamelink). Dette gør at jeg ikke får den bitre overflade fra hasselnødderne, og at jeg får en bagt hasselnød som både er flot og gylden i farven.
ALLERGENER
Selve salaten er glutenfri og æggefri. Ønsker du en vegansk udgave, ja så undlader du blot fetaen. Tåler du ikke hasselnødder, erstatter du blot disse med bagte kikærter.
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vintersalat med brombær og mynte
Ingredienser
- 3 store håndfulde spinat
- 1 lille håndfuld feld salat
- 1 mellemstor avocado (skåret i tynde skiver)
- 100 g. brombær
- 100 g blåbær
- 1/2 mellemstor agurk (skåret i skiver)
- 1 håndfuld mynte (grofthakkede)
Topping
- 1 dl. bagte hasselnødder
- 1 mellemstor lime (skåret i både)
Dressing
- 2 spsk. friskpresset limesaft
- 1 1 spsk. agavesirup
- 1/2 dl. olivenolie
- 1/3 dl. eddike
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens og klargør alt frugt og grønt.
- Er hasselnødderne ikke bagt endnu, skal disse bages ved 185 grader varmluft i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
- Find et stort serveringsfad frem.Placer spinaten på serveringsfadet, derefter feldsalaten og det grofthakkede mynte.
- Placer de tynde skiver agurk og avocado, rundt omkring på salaten. Fordel brombær og blåbær og top til sidst salaten med limebåde og bagte hasselnødder.
Dressing
- Hæld alle ingredienserne i en lille skål og rør det godt sammen. Server dressingen ved siden af salaten, eller fordel den ud over hele salaten. Velbekomme 🙂