Mexicansk laksebowl

Mexicansk laksebowl

Her får du en opskrift på en nem og simpel mexicansk laksebowl fyldt med bagt laks, mangosalsa og ris. Dette er en perfekt hverdagsret, som tager kort tid at lave og som smager fantastisk.

Både risen og mangosalsaen kan du lave i forvejen, og den bagte laks kan både være resterne fra gårsdagens måltid, eller en du laver på dagen, som bare står og passer sig selv i ovnen i 20-30 minutter ved 175 grader afhængig af størrelsen på laksen.

Jeg er vild med mangosalsaen til mange ting, både som almindelig salat, til bowls eller til taco skaller. Er du vild med stærk mad, kan jeg også anbefale dig at putte frisk chili i mangosalsaen.

Ingrediensvalg

Til mexicansk laksebowl har jeg brugt brune ris, du kan dog sagtens anvende både hvide ris eller quinoa til opskriften (reklamelinks) .

Er du ikke den store fiskespiser kan retten også let laves med stegt kylling. Det samme gælder de friske koriander, som mange har enten et love or hate relationship til. Her kan du i stedet anvende enten frisk persille eller mynte, hvis du ikke er koriander fan.

ALLERGENER 

Leder du i efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

mexicansk laksebowl

Mexicansk laksebowl

Mygreenkitchen
Her får du en opskrift på en nem og simpel mexicansk laksebowl fyldt med bagt laks, mangosalsa og ris.
Ret Mexicansk
Antal 2 person

Ingredienser
  

  • 200-250 g. ovnbagt laks
  • 2 dl. kogte ris (brune eller hvide) (2 dl. tørrede ris, som er blevet kogt)

Mango salsa

  • 1 mellemstor moden mango (skåret i mindre tern)
  • 1 stk. peberfrugt / eller snackpeber (skåret i mindre tern)
  • 1/2 mellemstort rødløg (skåret i mindre tern)
  • 1 håndfuld friske koriander (finthakkede)
  • 1 spsk. limesaft

Ekstra

  • 1 mellemstor lime (skåret i både)
  • 1 mellemstort frisk chili (skåret i tynde skiver)

Sådan gør du
 

Ovnbagt laks

  • Hvis ikke du har bagt laksen i forvejen kan du finde en opskrift på ovnbagt laks her.
    Obs. Jo større stykke laks du har, jo længere tid skal den have i ovnen. ☺️

Ris

  • Kog risene (følg anvisningen på pakken). Mens risen koges, begynder du at lave mango salsaen.

Mango salsa

  • Skær mango, peberfrugt og rødløg i små tern og hæld dem i en skål.
    Hak korianderne fint og hæld dem i skålen.
    Tilsæt 1 spsk. limesaft og rør det hele sammen.

Ekstra

  • Skær limene i små både, og snit chilien i små tynde skiver.

Anretning

  • Find 2 skåle frem.
    Hæld ris i bunden af skålen.
    Placer den bagte laks i den ene side af hver skålen.
    Placer mango salsaen i midten af hver skåle, som vist på billedet og pynt til sidst med et par tynde skiver chili og et par limebåde.
    Server resten af mango salsaen i en skål ved siden af, sammen med et par ekstra skiver chili.
    mexicansk laksebowl
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering