Surdejsbrød med avocado & langtidsbagte tomater
Surdejsbrød med avocado og langtidsbagte tomater. Surdejsbrødet er smurt med hvidløgs smøreost og toppet med frisk basilikum. En nem og simpel morgenmad eller frokost som stimulere alle dine smagsløg. Du får det søde og syrlige fra de bagte tomater, det cremet fra avocadoen, det knasende fra surdejsbrødet, det krydderet fra hvidløgs smøreosten.
Surdejsbrød med avocado og langtidsbagte tomater, kan både lave vegetarisk og vegansk. Ønsker du en vegansk udgave vælger du blot en plantebaseret smøreost. Hvis du ikke har tid til at lave dine egne langtidsbagte tomater køber du blot nogle soltørrede tomater i olie.
Ingrediensvalg
Personligt er jeg rigtig glad for at anvende cherrytomater når jeg laver langtidsbagte tomater. I forhold til valg af smøreost bruger jeg gerne Tartare hvidløgs flødeost eller philadelphia flødeost m. hvidløg og urter.
Når det kommer til surdejsbrød, laver jeg gerne mit eget brød. Opskriften er en rigtig god begynder opskrift til dig der ikke har prøvet at lave dit eget surdejs grydebrød før. Tjek det ud her.
ANDRE ALTERNATIVER:
Et andet alternativ til en lækker frokost er surdejsbrød med avocadocreme, feta og syltede chili.
Er du ligesom mig glad for det glutenfri køkken, kan disse opskrifter måske interessere dig. Du vil på bloggen kunne finde fx. vegansk og glutenfri brød, veganske og glutenfri vafler, og veganske og glutenfri boller. Alle opskrifter er lette at gå til og kræver ikke en masse ingredienser. Samtidig har de alle til fælles at de både er uden majs, boghvede og nødder.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Surdejsbrød med avocado & langtidsbagte tomater
Ingredienser
- 2 stk. surdejsbrød (ristede)
- 2 spsk. hvidløgs eller krydderurter smøreost (plantebaseret for vegansk udgave)
- 2 mellemstore modne avocado (most)
- 1 spsk. citronsaft (kan undlades)
- 10 stk. langtidsbagte tomater (soltørrede kan også bruges)
- frisk basilikum
- salt og peber
Sådan gør du
- Start med at riste brødet. Når brødet er ristede, smøres smøreosten på brødene.
- Mos avocadoerne og rør citronsaften i. Smør avocadomosen ovenpå brødene. Top til sidst med de bagte tomater og basilikum. Krydder med salt og peber. Velbekomme :)!