Veganske og glutenfri boller

Veganske og glutenfri boller

Lækre og svampede veganske og glutenfri boller med squash. Med en søn som på nuværende tidspunkt ikke tåler hverken majs, boghvedemel eller store mængder hvedemel, har det på ingen måde være let at finde færdigbagte boller eller ja sågar opskrifter. De fleste opskrifter som i 99,9%, indeholder enten boghvedemel eller majs. Jeg har derfor selv måtte i gang med at eksperimentere, og tro mig der er blevet eksperimenteret MEGET. Jeg har gerne ville lave nogle boller som der indeholdte grøntsager, og som hverken blev gummiagtige at spise, eller knastøre dagen efter jeg havde lavet dem.

Jeg har nu bagt disse boller flere gange end jeg kan tælle til, og hver gang bliver de lige som jeg vil have dem. De er både bløde, og bliver på ingen måde tørre dagen efter, eller ja sågar 3 dage efter. Disse veganske og glutenfri boller er også frysevenlige. Du får med denne opskrift både en bolle som er rigtig lækker, nem at skære i, og som ikke indeholder hverken majsmel, majsstivelse, eller boghvedemel. Opskriften er super let at gå til og du behøver ikke en gang en røremaskine til at lave bolledejen. Blot en stor skål og en ske. Lettere bliver det ikke 🙂 !

Veganske og glutenfri boller

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Veganske og glutenfri boller

Veganske og glutenfri boller

Mygreenkitchen
Veganske og glutenfri boller UDEN nødder, majs og boghvedemel. En simpel opskrift, som er let at gå til, og som IKKE kræver en røremaskine.
Forb. tid 15 minutter
Ret Allergivenlig, Boller, Børnevenlig
Antal 26 stk.

Ingredienser
  

Første del

  • 1 liter lunken vand
  • 300 g. havregryn (glutenfri)
  • 3 spsk. fiberhusk (svare ca. til 15-20g)

Anden del

  • 1 spsk. agavesirup eller kokossirup (kan undlades)
  • 1 tsk. natron (glutenfri)
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 150 g. havremel (havregryn blendet til mel) (glutenfri)
  • 100 g. quinoamel
  • 1 mellemstor squash (skrællet og fintrevet)
  • 1 tsk. salt (kan undlades)

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
  • Find en stor skål frem og hæld vand, havregryn og husk i. Rør det godt sammen (jeg bruger en spsk. til dette). Lad det stå og trække i 5-10 min. Begynd i mellemtiden at skræl squashen og riv den derefter fint.
  • Når havregryn/husk massen har stået og trukket i 5-10 min tilsættes agavesirup, natron og æblecider eddike, rør det hele godt sammen.
  • Tilsæt så havremel og quinoramel, og rør det godt sammen, så der ingen klumper er i dejen.
  • Tilsæt til sidst salt og revet squash, og miks det hele godt sammen.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Find et glas med vand frem, og dyb en spsk. i vandet, tag derefter en stor spsk. dej og placer det på bagepladen med bagepapir.
    Gentag dette 9 gange så der er 9 dejklumber på hver bageplade.
  • Form forsigtig bollerne ved at gøre skeen våd igen, og brug skeen til at forme bollerne. Brug evt. hænderne hvis du syntes dette er lettere.
  • Placer en bageplade i midten af ovnen og bag bollerne i ca. 25-35 min til de er gylden brune.
    Pas på med at tage dem for tidlig ud af ovnen, da du ellers risikere de falder sammen. Tryk evt. forsigtig på dem inden du tager dem ud, overfladen skal virke sprød men ikke hård.
  • Når den første bageplade med boller er færdig, tages den ud af ovnen, og bollerne placeres forsigtig på en rist til afkøling. Sæt den anden bagplade ind i midten af ovnen og bag bollerne i ca. 25-35min.
    Når den anden bageplade er afkølet laver du igen 9 nye boller.
  • Der bliver i alt 3 bageplade med ca. 9 boller på hver.
    TIP. Du får det bedste resultat ved kun at bage én bageplade med boller af gangen. 🙂
Keyword Allergivenlig, Børnevenlig, Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Veganske


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering