Vegansk – den du ved nok kage

Vegansk – den du ved nok kage

Vegansk – den du ved nok kage er en kage som er inspireret fra den klassiske kage som også kaldes mørk drømmekage. Den er en af de rigtig populære skærekager, hvilket man jo godt forstår. Den er både super let at lave og er med masser af smag. Selve kagen er en chokoladekage toppet med et tykt lag kokos, kaffe glasur lag på toppen af kagen. Laves den til de helt små børn kan man vælge blot at undlade kaffen i kagen. Så lang tid jeg husker tilbage er den blevet serveret i skolen, til fødselsdage og på arbejdet. Den er et hit og det forstår man jo godt.

Det er egentlig sjovt hvor navnet på kagen kommer fra “den du ved nok”. Selvom den har et lidt sjovt navn, kender mange den dog utrolig godt og med god grund. Her får du en vegansk – den du ved nok kage som bestemt ikke rigere end den klassiske. Den har stadig den svampede konsistens, og den lækre kokos, kaffe, kakao, glasur topping, som jeg personligt med en ske.

Inspiration

Er du vild med skærkage kan opskrifter som: vegansk squash kage og vegansk rabarberkage måske også fange din interesse. Er du ikke veganske vil opskrifter som æblekage med marcipan og mango kage, måske lige været noget for dig. Du kan også finde alle mine forskellige kageopskrifter lige her.

Vegansk - den du ved nok kage

Ingrediensvalg

Når det kommer til valg af kokosolie, vælger jeg personligt gerne en koldpresset kokosolie. Dette gør jeg fordi at når olien er koldpresset og uraffineret, bevare den de vigtige polyfenoler og beskytte olien mod hærdning. Koldpresset kokosolie indeholder også flere næringsstoffer og den vil også have mere duft og smag end varmpresset (reklamelink).

Plantesmør findes i rigtig mange forskellige former, jeg er personligt glad for at anvende violife i mine opskrifter. Det samme gælder plantemælk, som også kommer i uendelige mange forskellige variationer, jeg har i denne opskrift anvendt usødet mandelmælk.

Valget af æblemos kommer sig ikke så nøje til denne opskrifter, jeg er dog personligt glad for selv at anvende denne, i mine opskrifter (reklamelink). Da denne både er økologisk og uden sukker. Urtekram laver også denne, som er også er lavet på 100% æbler, og kan købes ved helsebixen (reklamelink).

Vegansk - den du ved nok kage

Vegansk – den du ved nok kage

Mygreenkitchen
Vegansk – den du ved nok kage, er en kage som er inspireret fra den klassiske kage som også kaldes mørk drømmekage.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Tørre ingredienser

  • 250 g. hvedemel
  • 230 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 40 g. kakao pulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1/2 tsk. flagesalt

Våde ingredienser

  • 2 dl. plantemælk
  • 110 g. æblemos
  • 125 g. kokosolie (smeltet)

Topping

  • 150 g. plantesmør
  • 50 ml. stærk espresso shot (kan erstattes med plantemælk, hvis ikke du kan lide kaffe)
  • 200 g. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 25 g kakao pulver
  • 150 g. kokosmel

Sådan gør du
 

Kagen

  • Tænd ovnen 180 grader varmluft.
  • Hæld de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen med en spiseske. Bland det derefter sammen med resten af ingredienserne. Pisk det hele sammen med en håndmikser.
  • Hæld dejen over i en smurt kageform eller springform beklædt med bagepapir.  (jeg smøre min med kokosolie)
    Bag kagen midt i ovnen 25-30 minutter. Lav evn. nåle testen ved at placere en nål i kagen. Pas på den ikke får for meget.
  • Tag kagen ud af ovnen. Begynd at lav toppingen, mens kagen køler af.
  • Hæld alle ingredienserne i en gryde og smelt det ved middellav varme. Massen skal være flydende, men må helst ikke koge, da dens eller brænder på.
  • Når kagen er afkølet tages den ud af formen og placeres på et kagefad.
  • Fordel toppingen i et jævn lag ud over kagen og lad stå i 30-60 minutter, indtil toppingen har sat sig og virker fast.
    Vegansk - den du ved nok kage
  • Skær den derefter i ønskede stykker. Velbekomme. 🙂


2 thoughts on “Vegansk – den du ved nok kage”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering