Vegansk rabarberkage

Vegansk rabarberkage

Vegansk rabarberkage UDEN mælk, æg, soya og nødder.

Er du en af de heldige som står med med en masse hjemmedyrket rabarber her til sommer? Her har du en nem og hurtig opskrift på en vegansk rabarberkage med kokos. Den tager kun 10 minutter at bikse sammen. En skøn kage at servere for din familie, gæster, kollegaer eller venner.

Jeg elsker når rabarber sæsonen starter, så skal der laves alt fra rabarbersirup, syltetøj med rabarber og jordbær, syltede rabarber. Selvfølgelig også den klassisk rabarberkage, som vi alle kender den og nu også vegansk rabarberkage. Jeg er desværre ikke en af dem der har rabarber i min egen have, men jeg er så heldig at det har min mor. Lige så snart hun kommer forbi med et stak friske rabarber, slippes fantasien løs. Der går rabarber i den bogstaveligt talt 😀 !.

Ingrediensvalg

Når det kommer til valg af kokosmel bruger jeg gerne enten den fra KoRo eller den helt almindelige fra urtekram (reklamelinks). Denne kan fåes i mange forskellige butikker. Lige nu tilbyder helsebixen gratis fragt på alle ordre (reklamelink).

Vegansk rabarberkage

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter, som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest. 🙂

Vegansk rabarberkage

Vegansk rabarberkage

Mygreenkitchen
Vegansk rabarberkage UDEN mælk, æg, soya og nødder. 
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Ret Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Trin 1

  • 250 g. rabarber
  • 50 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Trin 2

    Tørre ingredienser

    • 240 g. hvedemel (erstat noget med kokosmel)
    • 50 g. kokosmel
    • 145 g sukker
    • 1 1/2 tsk. bagepulver
    • 1 1/2 tsk. vaniljesukker
    • 1 tsk. kanel

    Våde ingredienser

    • 250 ml. plantedrik (havre, mandel eller ris) (jeg bruger havremælk)
    • 2 spsk. æblecider eddike
    • 1 dl. plantesmør (smeltede)
    • de snittede rabarber (fra trin 1)

    Sådan gør du
     

    Trin 1

    • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
    • Rens rabarberne og fjern toppen og bunden. Fjern så lidt af bunden så mulig, da det er den den gode smag sidder.
    • Snit rabarberen i ca. 1 cm. tykke skiver og hæld dem i en skål.
      Tilsæt sukker og vaniljesukker og rør det hele godt sammen.
      Lad det stå mens du laver resten af kagen.

    Trin 2

    • Bland plantedrikken sammen med eddiken i en lille skål, og stil til side i et par minutter. Rør tørre ingredienser sammen i en skål, og bland det derefter sammen med mælke/eddikeblandingen og det smeltede smør.
      Vend til sidst de rabarberen sammen i dejen. (jeg bruger en dejskraber til dette).
    • Hæld dejen i en bradepande eller kageform beklædt med bagepapir.
      Bag kagen i ovnen ca. 35minutter.
      TIP: Lav evt. gaffeltesten
    • Når kagen er færdig tages den ud af ovnen og stilles til afkøling.
      Drys evt. med lidt formelis over kagen inden servering.
      Server gerne med vegansk flødeskum eller is. Velbekomme 🙂

    Noter

    Keyword Vegansk, Æggefri, nøddefri, mælkefri,


    2 thoughts on “Vegansk rabarberkage”

    • Du skriver at hvedemel kan erstattes med kokosmel?? men så står der også nedenunder 50 gram kokosmel??

      Mvh 🙂
      Sus mylov

    Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    Opskrift Vurdering