Vegansk honning
Mange ikke-veganere ved ikke, eller har måske ikke tænkt over før, at honning ikke er vegansk. Honning, kommer fra bierne og er derfor et animalsk produkt. Det er derfor ikke en vegansk fødevarer og indtages derfor ikke af veganere. Honning er et ingrediens, der ofte kan bruges i madlavningen, fx. til hjemmelavet granola, kager, dressinger på salater og som glacering ovenpå grøntsager, laks eller gedeost.
Vegansk honning fremstilles ved blot at koge æblejuice og sukker, og tilsætte en smugle citronsaft. eller nogle gange æblejuice, sukker og citronsaft. Du kan faktisk ændre ret meget i smagen af din honning ved at tilsætte eksempelvis rosmarin, lavendel, rosenblade og appelsinskal til din honning. Du kan bestemme styrken af smagene ved at justere på simretiden for det krydderi du har tilsat.
Jeg opbevare gerne min veganske honning i en glasbeholder med låg ved stuetemperatur. Den holder sig god i et par uger. Ønsker du at forlænge holdbarheden, kan du sætte den i køleskabet. Du vil dog få en honning som er noget mere fast i konsistensen.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vegansk honning
Ingredienser
- 375 ml. æblejuice (ikke fra koncentrat)
- 125 g. sukker
- 1 1/2 spsk. citronsaft
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en gryde. Skru godt op for varmen. Når det begynder at koge skrues ned for komfuret.
- .Lad det stå og små simre/boble i 20-30 minutter ind til det er reduceret til halv mængde. Det er vigtig at honningen står og små bobler/koger alle 20-30 minutter. Obs. honningen vil mens det er varmt stadig virke tynd, den vil sætte sig når en bliver kølet ned til stuetemperatur.
- Lad honning stå og afkøle i 5-10 minutter i gryden, og hæld den derefter over i et glas med låg. (jeg bruger et sylteglas).
- Opbevar med låg på og i stuetemperatur.Honninger holder sig god i ca. 14 dage. 🙂
- TIP: Virker honningen for tyk eller stiv efter den er afkølet så tag den ud af glasset og rør den op med lidt kogende vand.
didn’t work for me, den er stadig meget tynd og ik særlig klistret og forsvinder igennem mit brød 🙁
Øv at den ikke virker for dig, har du prøvet at lade den stå og koge lidt længere? Jeg har ikke oplevet dette problem, tvært i mod har denne sommetider været til den tykke side 🙂