Vietnamesiske forårsruller med bagt laks
Frisk vietnamesiske forårsruller med bagt laks, farverige grøntsager, ananas, chilisauce og peanutbutterdressing.
Dette er en af af favorit retterne herhjemme. Du kan lave vietnamesiske forårsruller på alverdens måder. Personligt er mine favoritter bagt laks, tofu og tempura rejer. Min søns favorit er med kylling, og min mands er med svinekød eller oksekød. Hvad angår grøntsager og frugter er mulighederne også utrolig mange.
Vi bruger tit det vi lige har i køleskabet. Der er oftest, gulerødder, snackpeber, ananas, mango, spidskål, agurk og salat. Hvad angår krydderurter er jeg personligt helt vildt med sød thai basilikum, mynte og koriander i vietnamesiske forårsruller med bagt laks.
Ingrediensvalg
Når det kommer til dressing laver jeg gerne min egen peanutbutter dressing, lavet med peanutbutter fra peanutbutter pusheren (reklamelink). Du finder linket til opskriften her.
Hvad angår den mere spicy har jeg forelsket mig en chilisauce som smager lidt af røget chili (reklamelink). Den er ikke for stærkt og den passer godt til rigtig mange retter, fx. friske forårsruller, vietnamesisk salat, eller stegte ris.
Selve valget af rispapir til vietnamesiske forårsruller med bagt laks vælger jeg gerne disse (reklamelink). Noget rispapir har tendens til at knække eller lave huller når man arbejder med den. Denne her er en af dem jeg syntes er utrolig let at arbejde med, og jeg er rigtig glad for at bruge.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest
Vietnamesiske forårsruller med bagt laks
Ingredienser
- 400 g. fersk laks (gerne en hel side med skind)
- 2 spsk. agavesirup eller honning
Frugt og grønt
- 2-3 mellemstore gulerødder
- 1/2 mellemstor agurk
- 1 håndfuld friske koriander
- 1 håndfuld frisk mynte
- 2-3 mellemtykke skiver ananas
- 125 g. sukkerærter
- 1 mellemstor rød peber eller snack peber
Peanutbutter dressing
- 145 g. crunchy peanutbutter
- 1 spsk. soyasauce (glutenfri hvis du ønsker glutenfri udgave)
- 1 spsk. østerssauce
- 1 spsk. fiskesauce
- 1 1/2 spsk. citronsaft
- 1/2 tsk. hvidløgspulver (kan erstattes med 1 fed hvidløg)
- 2 spsk. sesam olie
- 1 dl. kogende vand
Ekstra
- rispapir
- chiliolie eller chilisauce (jeg bruger Sriracha Chili Sauce eller Lao Gan Ma chili olie)
- peanuts
Sådan gør du
Laksen
- Tænd ovnen 175 grader, og find en bageplade med bagepapir frem.
- Placer laksen på bagepapiret med skindsiden nedad. Fordel agavesirup ud over laksen. Krydder evt. med lidt salt.
- Bag laksen i midten af ovnen i ca 30 min.Tag bagepladen ud af ovnen og placer et stykke staniol hen over laksen. Så holder den op saften og varmen ind til servering.
Frugt og grøntsager
- Rengør og snit alt frugt og grønt i så fine små bjælker så mulig. Læg grøntsager/frugt i hver sin bunke på et serveringsfad.
- Skyl krydderurterne og fjern stilkene. Put bladene fra krydderurterne i hver sin serveringsskål.
Peanutbutter dressing
- Se fremgangsmåde her
Foldning af forårsrullerne
- Tag et rispapir ad gangen og lægger det ned i stort tærtefald med lunkent vand. Lad det ligge i cirka 20 sekunder.Tag rispapiret op og placer det på din bordplade eller et stort skærebræt.
- Placer et stykke laks på midten af rispapiret og hæld lidt chilisauce/olie hen over. Pynt så med den ønskede mængde frugt/grønt og krydderurter.
- Fold ris papiret som vist på billedet.
- Fold nu siderne ind over midten som vist på billedet.
- Rul til sidst rispapiret sammen. Tip: Hold fast om fyldet imens du ruller stramt sammen, det gør det lettere at rulle den sammen.
- Server rullerne hele eller halver dem.Servér dem sammen med peanut dippen og evt. chilisauce.
5 thoughts on “Vietnamesiske forårsruller med bagt laks”