Fried rice (stegte ris)

Fried rice (stegte ris)

Fried rice også kaldet stegte ris, er en perfekt tøm køleskabet ret. Jeg laver det ofte, når jeg har nogle grøntsager i hjemmet som trænger til at blive brugt. I dag havde jeg bl.a. lidt rester af edamamebønner og nogle dampede blomkål, som jeg har brugt. Du kan bruge alt fra spidskål, gulerødder, forårsløg, hvidkål, løg, broccoli, mango og ananas.

Ønsker du lidt ekstra spice til dine fried rice, kan du tilsætte lidt finthakkede chili eller sauce eller olie. Jeg er personlig rigtig glad for at spice den op med enten lidt crispy chili olie eller sriracha chilisauce i retten (reklamelink).

Til selve opskriften har jeg brugt æg, du kan også sagtens tilsætte kylling, tigerrejer, eller tofu.

INSPIRATION

Er du ligesom mig helt vildt med det asiatiske køkken kan jeg anbefale dig at prøve at lave frisk vietnamesiske forårsruller med bagt laks eller vietnamesisk salat med peanutbutter dressing. Leder du efter en hurtig og nem ret er peanutbutter og chili nudler måske lige noget for dig. 

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Fried rice (stegte ris)

Nem fried rice (stegte ris)

Mygreenkitchen
Fried rice også kaldet stegte ris, er en perfekt tøm køleskabet ret. Jeg laver det ofte, når jeg har nogle grøntsager i hjemmet som trænger til at blive brugt. 
Ret Hovedret
Antal 2 personer

Ingredienser
  

 • 2-3 spsk. crispy chili olie (jeg bruger Laoganma)
 • 4 mellemstore æg
 • 3 dl. kogte ris (jeg bruger brune)
 • 2 dl. grøntsager (kogte, dampede eller stegte) (jeg brugte dampede blomkål)
 • 1 dl. edamamebønner uden bælg
 • 3 spsk. soya sauce
 • 1 tsk. ingefær (stødt)
 • 1 tsk. hvidløg (stødt)

Sådan gør du
 

 • Find en pande frem og tilsæt 2 spsk. chili olie. Slå æggene ud i en skål og rør dem sammen. Hæld dem på panden og steg dem til scrambled egg.
  Er grøntsagerne du bruger ikke kogte eller stegte i forvejen, så kog/steg dem på panden inden du hælder dem i retten.
  Tilsæt derefter resten af ingredienserne i, og rør det hele godt sammen. Steg på panden ved middelhøj varme i 7-10 minutter.
  Smag evt. til med lidt salt og tilsæt ekstra chili olie hvis du ønsker det stærkere.
Keyword Glutenfri, Mælkefri, Nøddefri, Vegetar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering