Hård og knasende karamel med havsalt

Hård og knasende karamel med havsalt

Jeg er KÆMPE fan af hård og knasende karamel med havsalt. Det er ikke særlig tit at jeg finder hård karamel. Tror faktisk den karamel jeg har været heldig med at finde er walkers toffee, hvilket jeg virkelig også kan anbefale.

Jeg ved ikke om jeg er en af de få der gør det, men normalt når jeg køber karamel, så ryger det lige en tur i fryseren. (haha ja i know) men karamel kan simpelthen ikke blive hård nok efter min smag.

Så er du typen der er total vild med hård og knasende karamel med et tvist af havsalt, er denne opskrift lige noget for dig. Jeg skal dog være ærlig at sige at den ikke egner sig til folk med plomber i tænderne, eller folk med skrøbelige tænder.

Ingrediensvalg

Jeg har brugt glukosesirup af flere årsager. Glukosesirup er en blanding af forskellige sukkerarter, som udvindes af hvedestivelse, som hjælper med at gøre karamellen hård. Glukosesirup er desuden ikke lige så sød raffineret sukker og sikre at karamellen ikke bliver for sød i smagen (reklamelink). Har du ikke glukosesirup, kan du dog godt til nøds anvende sukker.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Hård og knasende karamel med havsalt

Hård og knasende karamel med havsalt

Mygreenkitchen
Er du typen der er total vild med hård og knasende karamel med et tvist af havsalt, er denne opskrift lige noget for dig. ☺️
Ret Dessert, Snack
Antal 1 lille bradepande

Ingredienser
  

 • 5 dl. piskefløde 38%
 • 250 g. sukker
 • 150 g. glukosesirup
 • 1 tsk. flagesalt

Ekstra

 • 1-2 tsk. flagesalt (til topping)

Sådan gør du
 

 • Kom sukker, glukosesirup, fløde og 1 tsk flagesalt i en stor, tykbundet gryde, og bring det i kog.
  Lad massen koge ved middelhøjvarme, indtil karamellen tykner, er gylden og har en temperatur på ca. 125 grader. Rør lidt i den undervejs, dog mest til sidst.
 • Hæld karamelmassen i en form med bagepapir (jeg bruger en bradepande der er 23x36cm).
  Fordel karamellen med en dejskraber og drys 1-2 tsk. flagesalt ud over karamellen. (afhængige af hvor salt du ønsker karamellen)
  Lad karamellen sætte sig natten over ved stuetemperatur.
 • Knæk eller skær karamellen ud i ønskede stykker og server. 
  For at dine karameller holder sig bedst så anbefaler jeg at du opbevare dem i en kagedåse med bagepapir. 
  TIPEr du mere til en blødere karamel, så varm karamelmassen op til 110-120 grader. 
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegetar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering