12. januar 2020
Nem chokolademouse med baileys, mint & skumfiduser
Ja du hørte rigtig, en chokolademouse med 3 ting, som man alt for sjældent kombinere, men som smager FANTASTISK sammen!. Mint, baileys og skumfiduser. Denne chokolademouse er utroligt simpel at lave, og kræver kun 6 ingredienser: Smør, vand, chokolade, baileys, skumfiduser & fløde. – JA du læste rigtig, INGEN ÆG! – og har man ikke mintchokolade, bruger du blot alm. chokolade. PRØV DEN! Du vil ikke fortryde det 😀 !
Forberedelses tid | 5 min |
Tilberedningstid | 10 min |
Ventetid | 1 timer |
Antal personer |
4 personer
|
Ingredienser
- 125 g. skumfiduser (skåret i små stykker)
- 165 g. 70% chokolade (jeg bruger 100g mint og 65g alm.)
- 35 g. smør
- 0,4 dl. vand
- 2/3 dl. baileys
- 170 ml. fløde pisket til flødeskum
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Start med at finde alle ingredienserne.
- Når du har fundet alt frem du skal bruge, starter du med at skære chokoladen og skumfiduserne i mindre stykker. Obs: det er vigtigt at du skære skumfiduserne i små stykker, da de ellers vil have svært ved at opløses ved svag varme.
- Hæld skumfiduser, chokolade, vand og smør i en gryde og smelt det ved svag varme. Rør jæventlig undervejs, da du ellers risikere at det brænder på.
- Når det er smeltet tilsætter du baileys, og rør det godt ind i chokolademassen.
- Fjern gryden fra komfuret, og lad chokolademassen afkøle.
- Hæld fløden i en mellemstor skål (der skal være plads til chokolademassen) og pisk det til flødeskum. Pas på med at piske det alt for stift, da du risikere moussen bliver grynet.
- Rør til sidst forsigtigt chokoladenmassen i flødeskummen, lidt af gangen.
- Stil moussen på køl i mindst 1 timer – herefter kan den serveres.
- Tag moussen ud af køleskabet 15 min før servering, og hæld den i en sprøjtepose med tyl. anrettes i ønskede serveringsskåle/- eller glas. Pynt evt. revet chokolade og frisk frugt 🙂
Del denne opskrift
Author: Mygreenkitchen