Vegansk halloween kage

Vegansk halloween kage

Uha halloween nærmer sig, og jeg GLÆDER MIG!. Alle former for begivenheder, syntes jeg bare er så hyggeligt. Det giver anledning til at være sammen med de mennesker man har kær. I år har jeg bagt en vegansk halloween kage, eller rettere det har min søn på snart 3 år, og jeg. Findes der noget hyggeligere end at have en lille hjælper med i køkkenet? 🙂

Denne veganske halloween kage er en klassisk vegansk chokoladekage, toppet med glasur som ligner edderkopperspind. Selve kagen tager kun 10 minutter at bikse sammen, og skal kun have ca. 20 minutter i ovnen. Glasur pyntet tager vitterlig ikke mere end 5-10 minutter at lave og det eneste det kræver er en tandstik eller en lille nål til at lave mønsteret. Dette er altså en ægte begynder halloween kage, som de helt små kan være med til at lave.

Hvilke børnredskaber bruger jeg i køkkenet

Mange har spurgt os hvilke redskaber vi bruger i køkkenet, når vores søn er med i køkkenet. De fleste redskaber jeg bruger er faktisk de samme, (dog ikke knive, rivejern osv. knivene er erstattet med små børnevenlige knive) som min søn bruger til at hjælpe med at snitte fx. grøntsager og frugt. Rivejernet er erstattet med en foodprocesser, så vi sikre at alle fingre er intakte under hele aktiviteten. Mange bruger skamler til deres børn, personligt er jeg rigtig glad for læringstårne (reklamelink). Dette har vi brugt til vores søn siden han kunne stå, hvilket kan kunne allerede i 10 måneders alderen. Denne kan købes gennem Loukrudt, som forhandler rigtig meget forskelligt tilbehør til køkkenet (reklamelink).

INGREDIENSVALG

Når det kommer til valg af kokosolie, vælger jeg personligt gerne en koldpresset kokosolie. Dette gør jeg fordi at når olien er koldpresset og uraffineret, bevare den de vigtige polyfenoler og beskytte olien mod hærdning. Koldpresset kokosolie indeholder også flere næringsstoffer og den vil også have mere duft og smag end varmpresset (reklamelink).

Valget af æblemos kommer sig ikke så nøje til denne opskrifter, jeg er dog personligt glad for selv at anvende denne, som er også er lavet på 100% æbler, og kan købes ved helsebixen (reklamelink).

INSPIRATION

Er du vild med skærkage kan opskrifter som: vegansk squash kage og vegansk rabarberkage måske også fange din interesse. Er du ikke veganske vil opskrifter som æblekage med marcipan og mango kage, måske lige været noget for dig. Du kan også finde alle mine forskellige kageopskrifter lige her

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vegansk halloween kage

Vegansk halloween kage

Mygreenkitchen
En vegansk halloween kage lavet ud af en klassisk vegansk chokoladekage, toppet med glasur som ligner edderkopperspind.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Dessert, Halloween, Kage
Antal 8 personer

Ingredienser
  

Tørre ingredienser

  • 250 g. hvedemel
  • 230 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 40 g. kakao pulver
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk. salt

Våde ingredienser

  • 2 dl. plantemælk
  • 115 g. æblemos
  • 125 g. kokosolie

Topping

  • flormelis
  • vand
  • kakaopulver

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen 180 grader varmluft.
    Hæld de tørre ingredienser i en skål og rør det sammen med en spiseske.
  • Bland det derefter sammen med resten af ingredienserne. Pisk det hele sammen med en håndmikser.
  • Hæld dejen over i en smurt kageform eller springform beklædt med bagepapir.  (jeg smøre min med kokosolie) 
  • Bag kagen midt i ovnen 20-25 minutter. Lav evt. nåle testen ved at placere en nål i kagen. Pas på den ikke får for meget.
  • Tag kagen ud af ovnen.
    Når kagen er afkølet tages den ud af formen og placeres på et kagefad.

Topping

  • Find 2 skåle frem. Lav en lys og en mørk glasur. Obs. glasuren må gerne være lidt tyk.
    Fordel den mørke glasur ud over kagen.
    Hæld den lyse/hvide glasur i en pose. Klip et lille hul i enden af posen, (ligesom hvis du bruger en sprøjtepose). Start i midten af kagen, og lav et spiral mønster.
    Tag derefter en tandstik og placer den i midten af kagen (der hvor firkanten er placeret på billedet), træk derefter forsigtig tandstikken gennem glasuren ned til næste firkantet på billedet. Gentag dette flere steder på kagen, så du får dannet et edderkoppespind.
    Spiral
Keyword Mælkefri, Soyafri, Vegansk, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering