Brownie med peanutbutter

Brownie med peanutbutter

Denne brownie med peanutbutter er en brownie lige efter min bog. Den er fyldt med masser af chokolade, smør og indeholder kun 80 gram hvedemel.

Hvis du aldrig har prøvet at lave brownie før er dette en perfekt begynder opskrift. Den laver vitterlig kun 10 minutter at bikse sammen, og så kan du toppe den med lige præcis din yndlingstopping. Jeg har valgt at toppe den med peanutbutter, smeltede mørk chokolade og hakkede peanuts.

Jeg har for nogle måneder siden fået en ny røremaskine fra Wilfa (reklamelink). Tidligere havde jeg en Kenwood (reklamelink). Denne havde min mand dog bandlyst fra køkkenet, da hans syntes den larmede for meget. Med den nye røremaskine har jeg fået røremaskinen tilbage i køkkenet (reklamelink). Samtidig har jeg også fået en røremaskine, som ikke længere står og flytter sig frem og tilbage på køkkenbordet. Den er faktisk så stabil at jeg kan sætte et glas vand ovenpå den mens den køre. Hvor vildt er det lige!. Med røremaskinen tilbage i køkkenet er jeg derfor begyndt at bage meget mere igen. I dag blev det derfor til denne skønne brownie

Denne brownie med peanutbutter holder sig lækker og kompakt i flere dage i køleskabet. Faktisk er jeg mest vild med den, når den lige har fået lov at stå og sætte sig i køleskabet i en dag eller 2.

Ingrediensvalg

Som de fleste af jer ved, så er peanutbutter fra Peanutbutterpusheren min helt klare favorit, hvad angår valg af peanutbutter (reklamelink). Til denne opskrift har jeg brugt deres smooth peanutbutter, som jeg fordeler ud over den færdig bagte brownie med en teske.

Når det kommer sig til chokoladen i brownien, er jeg personligt glad for at bruge en chokolade der er 70%. Det giver bare en rigtig god og intens smag til kagen.

Selve smørret kommer sig ikke så øje, jeg er dog selv rigtig glad for at anvende Lurpak, når jeg bager med almindelig smør. Laver jeg i stedet brownien mælkefri, bruger jeg gerne becel gold eller naturli blok, når jeg bager. Naturlig blok er let at finde de fleste steder, hvor becel gold ofte er at finde i enten Aldi eller Løvbjerg.

INSPIRATION

Er du ligesom mig helt vild med brownie men leder efter en opskrift som er vegansk kan du evt. tage et kig på denne opskrifter Vegansk brownie med peanutbutter frosting. Er du vild med de lyste brownie også kaldet Blondie, kan denne opskrift måske være noget lige for dig Peanutbutter blondie.   

ALLERGENER 

Hvis du ikke tåler peanuts kan du blot skifte peanutbutteren, og de knuste peanuts ud med fx. hjemmelavet mandelsmør og bagte mandler. Hvis du derimod hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til. 


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Brownie med peanutbutter

Brownie med peanutbutter

Mygreenkitchen
Nem og kompakt brownie med masser af smag af chokolade. Toppet med peanutbutter, chokolade og hakkede peanuts.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Dessert, Kage
Antal 12 personer

Ingredienser
  

 • 125 g. smør (brug plantesmør for mælkefri version)
 • 150 g. mørk 70% chokolade (smeltet)
 • 260 g. sukker
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 3 mellemstore æg
 • 1/2 tsk. flagesalt
 • 30 g. kakao pulver
 • 80 g. hvedemel

Ekstra

 • 50-70 g. 70% mørk chokolade
 • 2-4 spsk. peanutbutter (smooth)
 • 1 håndfuld peanuts (grofthakkede)

Sådan gør du
 

 • Tænd ovnen 170 grader alm. ovn. 
  Hak chokoladen groft, og hæld det i en gryde sammen med smørret.
  Smelt det ved mellemlav varme. Når det er smeltet sættes gryden til side til afkøling på køkkenbordet.
 • Hæld æg, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmikser. 
  Tilsæt resten af de tørre ingredienser. Når det er rørt godt sammen, tilsætter du det smeltede choklade og smør, og rører det godt ind i dejen.
 • Find et stykke bagepapir frem, og smør det med smør. Placer bagepapiret i en bradepande. (jeg bruger 23x36cm). Hæld derefter browniedejen i.
  Bag brownien i midten af ovnen i ca. 22-25min, når dejen har bagt 22 min kan du evt. putte spidsen af en kniv i dejen og tjekke om den virker færdig. Der skal gerne være en lille smule dej på kniven, men kun lidt.
  Obs. Bager du brownien så meget at der ingen dej er på kniven, risikerer du at brownien bliver tør. Du skal derfor ikke være så bekymret for at kagen bliver underbagt da, brownien vil sætte sig, når den køler ned. 
  Når brownien virker færdig tages den ud af ovnen og sættes til afkøling på køkkenbordet.
 • Begynd så at smelt 50-70 gram chokoladen. Fordel det smeltede chokolade ud over brownien.
 • Hæld 2-4 spsk. peautbutter i en skål der kan tåle varme, og varm det i mikrobølgeovnen i ca. 30 sekunder, så den peanutbutter bliver blød og let flydende at arbejde med. Føler du ikke den er helt flydende nok, kan du evt. tilsætte 1 tsk. vand eller neutral olie.
 • Fordel peanutbuttreren ud over brownien, på samme måde som den smeltede chokolade.
 • Til til sidst brownien med hakkede peanuts.
 • Skær brownien i ønskede stykker og pynt evt. med lidt flagesalt.
Keyword Mælkefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering