Farverig quinoasalat

Farverig quinoasalat

Farverig quinoasalat med kikærter, oliven, snackpeber, tomater, agurk, saltmandler og feta.

Selvom det er efterår, og farven på bladene er ved at fortage, skal det ikke betyde at en salat i efterårstiden ikke kan være farverig. Dette er mit bud på en farverig quinoasalat, fyldt med smag.

VILD MED SALATER? 

Er du ligesom mig helt vild med salater, vil opskrifter som asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressing og tomat salat med syltede rødløg, måske også kunne fange din interesse. Er du til en lidt anderledes salat kan jeg anbefale dig at prøve vegansk appelsinsalat.

INGREDIENSVALG 

I forhold til ingredienser er jeg rigtig glad for at anvende hvide quinoa (reklamelink) i mange af mine opskrifter. Hvis ikke du kender til quinoa er det et lille frø, som har et højt protein- og fibre indhold. Har du ikke quinoa kan du også bruge både ris, couscous og perlebyg eller bulgur til opskriften.

Farverig quinoasalat

ALLERGENER 

Selve salaten er glutenfri og æggefri. Ønsker du en vegansk udgave, ja så undlader du blot fetaen.

Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Farverig quinoasalat

Farverig quinoasalat

Mygreenkitchen
Farverig quinoasalat med kikærter, oliven, snackpeber, tomater, agurk, saltmandler og feta.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Ret Salat
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 dl. quinoa
  • 1 dl. kalamata oliven
  • 1 1/2 dl salt mandler
  • 1 mellemstort snackpeber (skåret i mindre stykker)
  • 200 g. agurk (skåret i mindre stykker)
  • 1 1/2 dl feta (smulderet til mindre stykker)
  • 1 dåse kikærter (drænet for væske)
  • 200 g. cherrytomater (halveret)

Sådan gør du
 

  • Rens og snit alle grønsagerne du skal bruge til salaten.
    Fjern eventuelle sten fra oliven (hvis dette ønskes).
  • Kog quinoaen (følg anvisningen på pakken) Når de er færdige, fjernes ovenskydende vand (hvis der er noget). Lad quinoaen stå og køle lidt af. Placer den derefter i en serveringsskål, i en lille sektion for sig.
  • Fordel resten af ingrediensen til salaten i serveringsfaldet. Jeg deler gerne hver ingrediens op, så det ligger i egen sektion ligesom på billedet.
    Server evt. med en pesto eller en olie/eddike dressing, hvis dette ønskes. 🙂
Keyword Glutenfri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering