Vegansk og glutenfri rabarbercrumble
Sommeren nærmer sig og i dag fik jeg derfor lysten til at lave en vegansk og glutenfri rabarbercrumble. Vi er hvert år så heldige at få rabarber fra min mors have, og i år har jeg selv plantet jordbærrabarber i haven.
Jeg elsker vitterlig når rabarber sæsonen starter. Du kan bruge rabarber til rigtig mange ting, herhjemme bruges de ofte til at lave vegansk og glutenfri rabarbercrumble og til at sylte. Du kan finde opskriften på syltede rabarber Her. Ud over at sylte rabarber og lave crumble af dem, bruger jeg faktisk også rabarber til at lave hjemmelavet vegansk rabarber og kokosis og vegansk rabarberkage.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter, som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vegansk og glutenfri rabarbercrumble
MygreenkitchenIngredienser
- 475 g. friske rabarber
- 1/2 vaniljestang
- 75 g. kokossukker
CRUMBLE
- 75 g. havregryn (glutenfri)
- 25 g. havremel (glutenfri)
- 4 spsk. kokosmel
- 1 tsk. kardemomme (stødt)
- 1/2 tsk. flagesalt
- 100 g. kokossukker
- 125g g. plantesmør i blokform (jeg bruger den fra naturli)
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180° Almindelig oven (Ikke varmluft).
- Rens rabarberne, og snit dem i cirka 1 cm. stykker.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud, og bland vaniljekornene sammen med kokossukker i en skål.
- Vend de snittede rabarber og vaniljesukkerblandingen godt sammen, og fordel blandingen i et smurt ovnfad (jeg bruger et støbejernsfad).
CRUMBLE
- Bland havregryn, havremel, kokossukker, kardemomme og salt sammen i en skål.
- Skær smørret i mindre tern, og smuldre det i blandingen med fingrene til en grov crumble.
- Fordel crumblen så jævnt så muligt oven på rabarberne i fadet.
- Bag rabarbercrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
- Afkøl i 5-10minutter før den serveres. Server gerne med en klat vegansk cremefraiche eller vaniljeis.