Vegansk rabarber og kokosis
Vegansk rabarber og kokosis – UDEN MÆLK, ÆG & SOYA.
Grunden til jeg har laver opskrift uden mælk, æg og soya er faktisk fordi at min søn (som mange af jer nok har læst jer til tidligere) ikke tåler dette på nuværende tidspunkt. Samtidig undgår vi gerne alt for meget raffineret sukker i hans kost. Derfor er disse disse et super alternativ. Faktisk gør det at vores søn kan få ja til en is, “næsten” ligemeget hvornår på dagen han spørger efter en is. Det er win-win for både hans forældre og ham.! Samtidig bliver der ikke lagt fokus på hvad er sund- og usund mad er, men i stedet flyttes fokusset til varieret kost.
FLERE IDEER TIL AT LAVE DINE HELT EGNE ALLERGIVENLIG OG BØRNEVENLIGE IS.
Disse is kan laves på utrolig mange måder. Du kan eksempelvis også lave med mango og kokos, med avocado og banan og med papaya, melon, vandmelon og kirsebær. Mulighederne er rigtig mange, og på denne måde undgår du raffineret sukker.
Selve isene tager vitterlig kun 5-10 min at lave. Det kræver blot du har en blender og en isform. Personligt er jeg rigtig glad for at anvende N’ice Cream Pop Maker, som sælges ved Green Goddess (reklamelink). Denne isform er både BPA fri og FDA godkendt. Samtidig er super let at rengøre efter brug og kan indeholder 10 lækre is.
INGREDIENSVALG
Når det kommer til valg af kokosmælk bruger jeg gerne enten den fra KoRo til denne opskrift (reklamelink) da den er rigtig cremet og fed i konsistensen og dermed passer perfekt til isopskrifter. Hvad angår kokossukker er jeg blevet rigtig glad for at anvende denne. Her får du en kokossukker med mild smag af karamel. (reklamelink).
Jeg køber gerne ved vaniljesukkeret ved helsebixen, som lige nu tilbyder gratis fragt på alle ordre (reklamelink).
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vegansk rabarber og kokosis
MygreenkitchenIngredienser
- 400 g. rabarber
- 1 1/2 dl. vand
- 2 spsk. kokossukker
- 1 tsk. vaniljesukker (kan undlades)
- 400 ml. kokosmælk (minimum 18%)
- 1 spsk. limesaft
Sådan gør du
- Rens rabarberne og fjern stilk og bunden hvis der sidder jord. Snit raberberne ca. 1 cm tykkelse og placer dem i en gryde med 1 1/2 dl. vand.
- Kog rabarberne til de er bløde og tilsæt kokossukker og vaniljesukker.
- Blend rabarberne (jeg bruger en stavblender til dette) Det skal blendes til de får en ensartet konsistens.
- Stil rabarberkompotten til side og begynd at forbered resten til isene.
- Bland kokosmælk, og lime sammen i en skål. Sørg for den ingen klumper er i kokosmælken.
- Find en isformen og ispinde frem. Jeg bruger N'ice Cream Pop Maker, som kan købes ved Green Goddess de sælger også ispinde (reklamelink).
- Fyld de isformen op med skiftevis kokosmælk og rabarberkompot. På den måde får dine is et rigtig flot farvespil. Gentag dette så du har 10 is.
- Sikre dig at der ikke er en masse lufthuller i isen inden den stilles i fryseren. Disse fjernes lettes ved at banke isformene forsigtig ned i bordet. (Alternativ kan du stikke en tandstik eller kødnål ned i isen for at fjerne lufthullerne).
- Isene er klar til servering efter 4 timer.