Vegansk ramsløg pesto
Vegansk ramsløg pesto lavet på friske ramsløg, solsikkekerner, olivenolie og et tvist af citronsaft og salt.
Ramsløg pesto er perfekt sammen med hjemmetlavet knækbrød med hørfrø og chiafrø eller i risotto.
Er du vild med pesto, finder du måske også denne grønne veganske pesto lavet på grønkål interessant.
HVOR FINDER JEG RAMSLØG?
Ramsløg findes ved kystnære skovområder. Jeg har selv fundet disse ramsløg som jeg har brugt til opskriften ved Riis Skov, mellem Trøjborg og Risskov, skoven er fyldt med ramsløg når foråret begynder at komme.
Har du ikke kystnær skovområde lige i nærheden af hvor du bor og har lyst til at lave vegansk ramsløg pesto, kan du plante dine egne ramsløg i haven. Det er faktisk en ret flot plante, som får fine, hvide og spiselige blomster om foråret. Det er nem urt at have med at gøre i sin have, da den ikke rigtig kræver nogen form for pasning. Vær dog opmærksom på inden du plante ramsløg i haven, at de har tendens til at brede sig en del 🙂
Selve ramsløg kan holde sig i 5-7 dage i køleskab. Du kan med fordel plukke bladene, hakke dem, og fryse dem ned til senere brug.
FORVEKSL IKKE RAMSLØG MED LILJEKONVALLER!
En liljekonval er en 30 cm høj staude med store grønne blade, som kan blive op til 20 cm lange.
Til forskel fra ramsløg er en liljekonval giftig og kan desværre forveksles med ramsløg. Den bedste måde at kende de to fra hinanden er at dufte sig frem. Dufter planten meget kraftigt af hvidløg, så er det en ramsløg du har med at gøre.
En anden huskeregel er at liljekonvaller er i sæson fra maj til juni.
ALLERGENER
Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Vegansk ramsløg pesto
Ingredienser
- 120 g. solsikkekerner (bagt i ovnen)
- 100 g. ramsløg
- 3 dl. olivenolie
- 1/2 dl. citron saft
- 1/3-1/2 tsk. salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft, og find en bageplade frem med bagepapir.
- Hæld solsikkekernerne på bagepladen, og bag dem i midten af ovnen i 10 min.
- Lad solsikkekernerne køle helt af inden du bruger dem.
- Hæld alle ingredienserne i en foodprocesser, og blend det til det til du får den ønskede konsistens.
- Hæld pestoen over i en beholder med låg. (Jeg bruger et sylteglas). Opbevar pestoen i køleskabet. Skal bruges inden for 10-12 dage.
4 thoughts on “Vegansk ramsløg pesto”