Risotto med svampe og pesto – (mælke- og laktosefri)

Risotto med svampe og pesto – (mælke- og laktosefri)

Vegetar risotto med svampe og hjemmelavet grøn pesto. Retten er både er mælke- og laktosefri.

Jeg er typen der elsker at gå på svampejagt i skoven, for at se om jeg er heldig at finde en svamp eller to. Indtil videre har jeg haft heldet med at finde rørhatte i flere afskygninger, kantareller, trompethatte og tragtkantareller. Hvis der er noget jeg elsker at bruge mine svampe på, så er det i risotto. Denne risotto med svampe og pesto er en helt fantastisk spise i mine øjne. Der er bare et eller andet over at man selv har fundet noget af ens mad i skoven.

INGREDIENSVALG 

Jeg bruger gerne denne hvidvin der hedder Pasqua Pinot Grigio delle Venezie IGT. Det er en frisk og middelfyldig hvidvin fremstillet af Pinot Grigio-druer. Den har en duft og smag er af citrus, pære og modne æbler. Vinen er velegnet til antipasti eller tapas, til pastaretter, kylling, fisk og skaldyr, salater eller bare som et glas i utide (reklamelink). Hvor hyggeligt er det ikke lige, at stå og få et lille glas vin mens man laver mad 😀

ALLERGENER

Hvis du hverken tåler eller bare forsøger at undgår gluten, mælk, eller æg, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til, tag et kig forbi! 🙂 Bl.a. kan du finde min veganske risotto.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Risotto med svampe og pesto

Risotto med svampe og pesto (Mælke- og laktosefri)

Mygreenkitchen
Nem vegetar risotto fyldt med svampe og hjemmelavet pesto.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Ret Hovedret, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 15 g. tørrede svampe (kan undlades)
  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 fed hvidløg (presset)
  • 250 g. blandede svampe (ex portobello, østershatte, brune champignon, kantareller mv) (skåret i mindre stykker)
  • 5 dl. hvidvin
  • 9 dl. grøntsagsboullion
  • 400 g. risotto ris
  • 3 spsk. vegansk grøn pesto (jeg bruger min egen, se link for oven)
  • 75 g. vegansk smør (jeg bruger becel gold)
  • 50 g. frisk persille (hakket)
  • salt og peber

Topping

  • 200 g. blandede svampe (ex portobello, østershatte, brune champignon, kantareller mv)
  • 1 spsk. vegansk smør
  • salt og peber
  • frisk persille

Sådan gør du
 

  • Start med at sætte de tørrede svampe i blød i 3 dl. vand. Det er vigtigt at de tørrede svampe er i blød, i minimum 30 min før brug.
  • Rens og snit svampene og pres hvidløgene, og hak persillen så det klar til at komme i retten.
  • Svitse hvidløgene og de 250g friske svampe, som du skal bruge til retten i en dyb gryde med 2 spsk. olie. Svits i ca. 5 min til det lige får lidt farve og det meste af væsken fra svampende er fordampet.
  • Tilsæt risotto ris og hvidvinen og skru godt op for varmen, så hvidvinen begynder at dampe. Lad det dampe i nogle minutter, mens du rører rundt. Pas på det ikke brænder på.
    Skru ned for varmen og tilsæt så de tørrede svampe (HUSK at gemme vandet).
  • Tilsæt skiftevis svampevand og grøntsagsboullion lidt af gangen. Det er vigtigt du røre rundt undervejs, ellers risikere du at risottoen brænder på.
  • Når du har tilsat alt grøntsagsboullion og risottoen virker til næsten at være færdig (smag evt. på risene, der må gerne være lidt bid i men ikke meget), tilsættes pesto, persille og det veganske smør.
    Rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
  • Skru ned for risottoen og lad det stå og varme ved svagt blus, mens du begynder at lav toppingen.

Topping

  • Find en pande frem og tilsæt 1 spsk. vegansk smør. Tilsæt de sidste sidste 200g. snittede svampe og steg dem ved middelhøj varme. Steg dem til de får en gylden farve. Når svampene er stegt færdige smages de til med salt og peber.

Servering

  • Hæld risottoen i en skål og pynt med de stegte svampe og lidt frisk persille.
    Velbekomme 🙂 !
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri, Vegetar


1 thought on “Risotto med svampe og pesto – (mælke- og laktosefri)”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering