Naan med bagt laks

Naan med bagt laks

Opskriften på naan med bagt laks og spidskål, kan faktisk laves på to måder. Den helt nemme løsning, hvor du køber færdiglavede naan, så tager retten ekstrem kort tid at lave. Har du lidt bedre tid kan du forsøge dig med hjemmelavet naan. Jeg har lavet en opskrift på vegansk naan, så min søn også kunne spise retten.

Du kan toppe retten med pesto, dressing eller gurkemole. Personligt er jeg ret vild med ramsløg pesto og grøn pesto.

Naan med bagt laks og spidskål, er er super lækker frokost eller aftensmad. Ud over laks og spidskål er der både agurk, forårsløg, lime, mozzarella, pesto og frisk basilikum til denne skønne ret.

VILD MED LAKS? 

Er du ligesom mig helt vild med laks, vil opskrifter som vietnamesiske forårsruller med bagt laks og ovnbagt laks med sesam og honning måske også kunne fange din interesse. Er du til et lidt anderledes opskrift kan jeg måske friste med allergivenlige fiskefrikadeller uden gluten, mælk og æg.

ALLERGENER 

Leder du i steder efter opskrifter som er glutenfri eller veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

Naan med bagt laks og spidskål

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Naan med bagt laks og spidskål

Naan med bagt laks

Mygreenkitchen
Naan med bagt laks og spidskål, er er super lækker frokost eller aftensmad. Ud over laks og spidskål er der både agurk, forårsløg, lime, mozzarella, pesto og frisk basilikum til denne skønne ret.
Ret Frokost
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g. fersk laksefilet eller lakseside. (bagt i ovnen)
  • 4 stk. naan brød (købe eller hjemmelavet)
  • 3-4 dl. spidskål (fintsnittet)
  • 1/2 mellemstor agurk (skåret i skiver)
  • 6 tsk. pesto (evt. basilikum)
  • 1 mellemstor lime (skåret i skiver)
  • 1 mellemstor forårsløg (skåret i tynde skiver)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 125 g. frisk mozzarella

Sådan gør du
 

Step 1: Købe eller hjemmelavet naan

  • Hvis du vælger at vil lave dit eget naan brød kan du finde opskriften til dette her.
  • Vælger du i stedet den lidt hurtigere løsning, skal du blot vente med dette step, da naan brødet blot lige skal varmes i ovnen inden servering.

Step 2: Sådan laver du laks i ovn

  • Varm ovnen op til 200 grader (180 varmluft).
    Placer laksen (laksestykker eller laksesiden afhængig af hvad du vælger) på et stykke bagepapir eller et ovenfast fad med skindsiden nedad.
    Drys med lidt salt og dine favorit krydderier hen over laksen. Dette kan både være friske krydderurter og tørrede krydderier eller ex. citronskiver. (Jeg har brugt oliven urt).
  • Placer laksen midt i ovnen og bag den i 15.20 minutter afhængig af størrelsen.
    TIP: Brug evt. stegetermometer til laks i ovn. Stik forsigtig termometret ind i midten af aksen. Laksen skal være en center temperatur på 46-47 grader, så er den stegt perfekt.

Step 3: Forbered grøntsagerne

  • Begynd at forbered grøntsagerne, mens du venter med laksen bager færdig i ovnen.

Step 4: Bag din naan

  • Når laksen er færdigbagt skal du i gang med at varme/bage din naan.

Step 5: Anretning

  • Placer det snittede spidskål på de lune naan brød.
    Gør det samme med agurkskiverne, limeskiver, og de snittede forårsløg.
  • Placer små stykker bagt laks og pesto på hver naan og top til sidst med frisk mozzarella og basilikum. Velbekomme ☺️.
    Naan med bagt laks og spidskål


1 thought on “Naan med bagt laks”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering