Veganske og glutenfri vafler
Veganske og glutenfri vafler med snackpeber, kikærtemel, blomkål, krydderier og rismel.
Disse veganske og glutenfri vafler er super lette at lave. Du hælder blot alle ingredienserne i en blender og mikser, og vupti så har du en vegansk og glutenfri vaffel dej. Faktisk kan du også lave disse veganske mad vafler til pandekager, hvis du mere er til dette, eller ikke lige har et vaffeljern i hjemmet.
Vafler fungere rigtig godt som tilbehør, til fx. en salat, eller en indisk eller thailandsk karry ret. Samtidig fungere de også super som frokost, toppet med fx. avocado og syltede rødløg.
Ingrediensvalg
Disse veganske og glutenfri vafler er lavet på kikærtemel og rismel. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer (reklamelink).
Jeg bruger gerne denne kokosolie til stegning af vafler (reklamelink). Kokosolien hjælper med at vaflerne lettere slipper vaffeljernet. Det er så brand ærgerligt at have brugt tid på en dej, som sætter sig fast til vaffeljernet.
ALLERGENER
Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Veganske og glutenfri vafler
Ingredienser
Veganske og glutenfri vafler
- 290 g. kikærtemel
- 2 spsk. rismel
- 1/4 tsk. bagepulver
- 1 mellemstor snackpeber (ca. 125g)
- 1/2 tsk. ingefær (stødt)
- 1/2 tsk. koriander (stødt)
- 1/2-1 tsk. gurkemeje (afhængig af hvor gule du ønsker dem)
- 1/2 tsk. salt
- 1/2 tsk. hvidløgspulver
- 50 g. blomkålsris
- 250 ml. vand
Til stegning
- kokosolie
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en blender og blend til det bliver en ensartet konsistens.
- Sørg for at smøre vaffeljernet godt inden du hælder dejen i.
- Smør vaffeljernet med kokosolie, og hæld dejen i. Hæld kun lige ud til kanterne, pas på den ikke flyder over.
- Vaflerne er først færdige når du kan åbne vaffeljernet, uden dejen hænger fast i toppen af vaffeljernet. Åben derfor forsigtig undervejs, så du ikke risikere at ødelægge dejen.
- Vaflerne er færdige når de let slipper vaffeljernet og er brune og gylden. Nyd evt. sammen med avocado og syltede rødløg.
Hej Julie. Tak for opskriften.
Jeg har lige et spørgsmål. Kikærter kan give oppustet mave (og de gør det her i hvert fald ☺️). Hvad med melet i de bagte vafler? Ville det også have samme effekt som selve kikærter?
Pft.
Jeg oplever min søn på 3 tåler kikærtemel bedre end de kogte kikærter.
Fibrene i kikærter og kikærtemel har også en positiv effekt på tarmfloraen, så oplever du at de kogte kikærter giver bøvl med oppustethed, så vil jeg klart anbefale dig at prøve med kikærtemel, og starte med så doser, ås den tarm vænner sig til de gode fibre. 🙂