Frokost wrap med tun og æg
Jeg er vild med wrap. Det er en nem måde at lave et måltid på. Denne frokost wrap med tun og æg er super simpel at lave og er både mættende og nærmede. Du kan spise lige den slags grønt i du ønsker, salat, tomater, agurk, rødløg, eller en helt femte ting. Jeg har lavet denne wrap ved først at røre to æg sammen, og derefter fordele æggemassen i et tynd lag på panden (ligesom en pandekage). Så har jeg tilsat nogle skiveskårede forårsløg, og ladet æggewrappen stå og passe sig selv lidt. Efter et stykke tid har jeg placeret en fuldkorns tortillas wrap hen over æggewrappen, og lad det stege videre. Så har jeg vendt den, så fuldkorn tortillaen ligger i bunden af panden, og dermed også får lidt stegeskorpe. Wrappen er derefter fyldt med tun rør op med mayonnaise, chili sauce og majs og lidt salat. Det kan man altså kalde en lækker wrap. Det eneste du derfor skal bruge er en tortillas wrap, to æg, en dåsetun, majs, chili sauce, mayonnaise, forårsløg og salat. Den tager under 10 min at bikse sammen og er et super frokost alternativ.
Alternativer
Har du ikke sriracha chili liggende kan du blot bruge almindelig mayonnaise eller hvidløgs mayonnaise (reklamelink). Er du ikke den store tilhænger af forårsløg, skifter du blot denne ud med spidskål eller rødløg. Har du ikke majs kan du snackpeber. Mulighederne er mange for at lave en virkelig lækker frokost wrap med tun og æg på blot få minutter.
Pande eller panini jern
Jeg er normalt rigtig glad for at anvende Tefal snack collection når jeg laver wraps (reklamelink). Det er super let at arbejde med, og samtidig har den den fordel at man kan skifte pladerne ud. Man kan derfor både kan bruge den til at lave wrap eller ex. veganske og glutenfri linsevafler, eller veganske og glutenfri vafler med snack peber og blomkål. Jeg hr dog i denne opskrift i stedet valg at lave den på panden, men er du mere til at lave det i et panini jern, laver du blot røræg og tilsætter det trappen i stedet for.
OPSKRIFTER MED WRAP
Er du ligesom mig også total vild med wrap, vil denne opskrift på en lækker frokostwrap med kylling og spidskål måske også kunne fange din interesse. Leder du efter en vegetar udgave er denne glutenfri æggewrap med hummus og stegte svampe måske noget for dig.
Er du på jagt efter en vegansk wrap kan jeg varmt anbefale dig at prøve denne veganske wrap med falaffel og hummus.
Leder du efter en glutenfri tortilla, kan jeg varmt anbefale dem fra Old Eld Paso, som er lavet på majsmel (reklamelink).
ALLERGENER
Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Frokost wrap med tun og æg
Ingredienser
Tortillas/Æggewrap:
- 2 mellemstore æg
- salt og peber
- 1 mellemstort forårsløg (skåret i mindre skiver)
- 1 stor tortillas wrap (jeg bruger fuldkorn)
Tun fyld:
- 1 ds. tun (i vand eller olie)
- 1 spsk. japansk mayonnaise eller almindelig
- 1 tsk chili sauce (jeg bruger sriracha)
- 1/2 lille dåse majs
Grøntsagsfyld:
- 1 håndfuld salat (snittet)
Sådan gør du
- Start med at klargør alle ingredienserne.
Tortillias/æggewrap
- Find en skål frem og slå æggene ud i skålen. Rør æggene sammen med lidt salt og peber, og hæld det derefter på en pande med olie. (Der skal være olie nok på panden, så æggemassen nemt slipper panden).Lad æggemassen stå og stege ved middelhøj varme. Fordel de skiveskårede forårsløg rundt på hele æggemassen. OBS: Du skal IKKE røre i æggemassen det skal stege, som var det en pandekage at du lavede.Når æggemassen har sat sig lidt placeres en tortillas ovenpå. Lad det stå og stege videre i et par minutter. Tjek bunden af æggemassen undervejs. Når den begynder at få farve og blive gylden, vendes den (ligesom en pandekage), så tortillaen nu vender nedad mod panden. Steg videre til tortillaen får lidt farve.Placer den derefter på en tallerken med tortillas siden nedad og æggewrappen opad.
Tun fyld
- Fjern olie/vand fra tunen og majsen, og rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag det evt. til med lidt ekstra af de forskellige ting hvis du ønsker dette. Tilsæt gerne lidt salt og peber. Fordel tun fyldet på toppen af æggewrappen.Tilsæt til sidst det snittede salat.
Sådan folder du
- Placer wrappen på et stykke bagepapir eller stort madlavningspapir, og rul den forsigtig. Fold bagepapir/madlavningspapiret omkring enderne af wrappen, og bind en snor omkring hver ende, så bagepapiret/madlavningspapiret bliver der. Lav et snit på midten af wrappen, og fjern det øverste af bagepapiret/madlavningspapiret fra wrappen. Placer weappen på en tallerken og server 🙂