Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer

Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer

Kender i det med at man har en livret, som man bare kan lave igen og igen, sådan har jeg det med denne vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer. Jeg bliver simpelthen aldrig træt af den. Jeg kan lave den til frokost, aftensmad og ja sågar morgenmad hvis tiden er til det om morgenen. Det er en super simpel salat som ikke kræver en masse tid eller ingredienser. Samtidig kan du let variere i opskriften ved at bruge fx. kylling, lynstegt oksefilet eller tigerejer.

Ingrediensvalg

Ønsker du en vegetar udgave kan du ex. bruge tofu eller tempeh. Jeg er personlig glad for at anvende en fast tofu til denne opskrift. Selve salaten kan variere med tynde giver mango, sukkerærter eller bønnespire. Ønsker du lidt ekstra spice til din vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer, tilsætter du blot et par skiver chili. Jeg kan også varmt anbefale at blande enten lidt crispy chili olie eller sriracha chilisauce i retten (reklamelink).

Når det kommer til valg af nudler er jeg glad for at anvende risnudler til opskriften, det kommer sig ikke så nøje hvad du vælger, så vælg blot din egen personlige favorit. En af de ting har større betydning er hvilken fiskesauce, som du vælger til din dipsauce, da der her er stor forskel på smagen. Jeg er personligt glad for at anvende squid Fiskesauce (reklamelink). Jeg syntes denne fiskesauce har en rigtig god smag, og passer perfekt til den dipsauce, som skal bruges i retten.

Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer

Inspiration

Er du lige som mig helt vildt med det asiatiske køkken kan jeg anbefale dig at prøve at lave frisk vietnamesiske forårsruller med bagt laks eller vietnamesisk salat med peanutbutter dressing. Leder du efter en hurtig og nem ret er peanutbutter og chili nudler måske lige noget for dig.

ALLERGENER 

Leder du i stedet efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer

Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer

Mygreenkitchen
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Hovedret, Salat
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 200 g. tempura rejer
  • 200 g. ris nudler
  • 1 dl. salat (skåret i mindre stykker)
  • 1/4 mellemstor agurk (skåret i tynde strimler)
  • 1 mellemstor gulerod (skåret i tynde strimler)
  • 2 spsk. ristede løg
  • 2 spsk. peanuts
  • friske krydderurter (jeg bruger mynte, thai basilikum og koriander)

KLASSISK VIETNAMESISK DIPSAUCE

  • 1 dl. vand
  • 1 1/4 dl. sukker
  • 1 spsk. riseddike
  • 1/4 dl. fiskesauce/fishsauce
  • 1 spsk. limesaft
  • 1/4 lille gulerod (skrællet i tynde strimler)

Sådan gør du
 

  • Start bage tempura rejerne. Følg anvisningen på pakken.
    Bag dem i ovnen til de er sprøde og gyldne. Placer dem derefter på et stykke køkkenrulle, indtil de skal bruges.
  • Begynd derefter at lave dip saucen.

Dip sauce

  • Hæld vand og sukker i en gryde og varm det op ved mellemhøje varme.
    Når sukkeret er smeltet tages gryden af komfuret og stilles til afkøling på køkkenbordet.
    Hæld resten af ingredienserne i og rør det sammen. Stil til side indtil det skal bruges.

Salaten

  • Start med at koge nudlerne, følg anvisningen på pakken.
  • Begynd så at klargør alle grøntsagerne. Jeg bruger en juliennejern til at at lave tynde gulerods strimler).
    Når grøntsagerne er renset, snittet og skrællet er du klar til at samle salaten.

Samling af salaten

  • Find 2 dybe skåle frem (jeg bruger suppeskåle).
    Fordel nudlerne i hver skål. Hæld 1/2 dl. dip sauce ud over hver skål med nudler.
  • Fordel så de klargjorte grøntsager. Personligt ligger jeg dem gerne i små bunker, så de er adskilt.
  • Hæld derefter 1/2 dl. dip sauce over grøntsagerne. (1/2 dl. til hver skål)
    Fordel peanuts, ristede løg og friske krydderurter ud over grøntsagerne.
  • Top til sidst med tempura rejer.
    TIP: Server gerne lidt ekstra peanuts og ristede løg i små skåle, hvis du ligesom mig er vild med lidt ekstra knas. Velbekomme 🙂 !
    Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer
Keyword Mælkefri



1 thought on “Vietnamesisk inspirerede salat med tempura rejer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering