Alkoholfri sommerdrink med kombucha

Alkoholfri sommerdrink med kombucha

Alkoholfri sommerdrink med kombucha, grapefrugt, lime, granatæble og rosmarin.

Denne alkoholfri sommerdrink med kombucha, er en perfekt sommerdrink at servere for dine gæster. Du får det syrlige fra grapefrugten og limen, det søde fra granatæblerne, og det friske fra rosmarinen og kombuchaen.

Har du ikke lige kombucha liggende kan du købe en færdiglavet. Personligt er jeg glad for at bruge en med smagen af lime og ingefær (reklamelink). Jeg har dog også mit helt egen hjemmelavet kombucha stående. Har du ikke lavet kombucha før, kan jeg virkelig anbefale dig at give det et forsøg. Det er rigtig let at komme i gang med og smager fantastisk. Du kan præge den med præcis de smage du ønsker.

Alkoholfri sommerdrink med kombucha

Hvad er kombucha

Kombucha er en fermenterede te, som er kendt for både at hjælpe dit immunforsvar og din fordøjelse. Kombucha er lavet af te, sukker og det man kalder en SCOBY eller en kombucha svamp. Der er flere og flere herhjemme der er begyndt at få øjene op for den 2000 gamle kinesiske drik som i mange år er blevet brugt som livseliksir gennem århundrede. 

Man ser kombucha herhjemme i flere og flere helse- og special butikker, da kombucha har fået et ry at kunne helbrede og forebygge flere sygdomme. Der findes dog intet videnskabeligt belæg for dette.

Alligevel har flere og flere mennesker berygtede gode og sunde fordele ved at drikke denne te, da teens indhold af præbiotika gavner din tarme. Forskere mener at med en sund tarmflora, kan man bl.a. lettere holde vægten og styrke immunforsvaret. Vi ved at Kombucha indeholder præbiotika. Som er det man også kan kalde for ufordøjelige kulhydrater, som hjælper med at fremme de gode bakterier i tarmen og dermed skabe en bedre tarmflora. 

Selvom kombucha før fermenteringen har et højt indhold af sukker ændres dette ved fermenteringen til et lavt sukkerindhold og der skabes et højt indhold af gode aminosyre. Flere bruger denne te som et sundt alternativ i stedet for sodavand eller saftevand, da teen er sukkerfattig.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Alkoholfri sommerdrink med kombucha, grapefrugt, lime, granatæbler & rosmarin

Mygreenkitchen
Har du ikke kombucha I huset, kan du købe en færdiglavet med fx. ingefær og lime. (reklamelink)
Forb. tid 10 minutter
Ret Drinks
Køkken Dansk
Antal 2 personer

Udstyr

 • 2 høje drinksglas
 • 2 Sugerør (kan erstattes med en drinks røreske)
 • gaffel eller saftpresser

Ingredienser
  

 • 2 dl. friskpresset grapefrugt juice (Svare til ca. 1 stor grapefrugt)
 • 1/2 dl. friskpresset limesaft (Svare til ca. 1 limefrugt)
 • 1 lille håndfuld friske granatæbler
 • 4 stilke frisk rosmarin
 • 60 ml. kombucha
 • 3 dl. danskvand (gerne med citrus)
 • 2-3 dl. isterninger knust

Sådan gør du
 

 • Start med at stille alle tingene frem på bordet.
  Pil granatæblet og hæld den ønskede mængde granatæblekerner i en skål, og stil resten væk.
  Skyl rosmarin stilkene, og læg dem til side.
 • Begynd så at pres grapefrugten og limen. (De må gerne presses i sammme skål, bare du søger for at røre godt sammen inden du hælder det over i drinksglassene).
 • Knus isterningerne i den ønskede størrelse, og hæld dem over i drinksglasene.
 • Tilsæt grapefrugt- og limesaft, danskvand og kombucha.
 • Pynt til sidst med granatæblerkerner og rosmarin stilke.
Keyword Alkoholfri, Drinks, Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering