Avocado/Banan is – allergivenlig og børnevenlig

Avocado/Banan is – allergivenlig og børnevenlig

Avocado/Banan is – allergivenlig og børnevenlig UDEN mælk, æg, soya og nødder.

Her får du 2 forskellige opskrift på en allergivenlig og børnevenlig is uden nogen former for mælk, æg, soya og nødder. Denne avocado/banan is er er lavet med bananer, avocado og kakaopulver. Den anden is er med kokosmælk og mango.

Grunden til jeg har lavet denne avocado/banan is opskrift er faktisk fordi at min søn (som mange af jer nok har læst jer til tidligere) ikke spiser mælk, æg, soya og nødder. Samtidig undgår vi gerne alt for meget raffineret sukker i hans kost. Derfor er disse allergivenlige og børnevenlige is et super alternativ. Faktisk gør det at vores søn kan få JA til en is! “næsten” ligemeget hvornår på dagen han spørger efter en is. Det er win-win for både hans forældre og ham. 🙂 ! Samtidig bliver der ikke lagt fokus på hvad er sund- og usund mad er, men i stedet er fokuset flytte til en varieret kost.

Flere ideer til at lave dine helt egne allergivenlig og børnevenlige is.

Disse is kan laves på utrolig mange måder. Du kan eksempelvis også lave dem med papaya, melon, vandmelon og kirsebær. Mulighederne er rigtig mange, og på denne måde undgår du raffineret sukker.

Selve isene tager vitterlig kun 5-10 min at lave. Det kræver blot du har en blender og en isform. Personligt er jeg rigtig glad for at anvende N’ice Cream Pop Maker, som sælges ved Green Goddess (reklamelink). Denne isform er både BPA fri og FDA godkendt. Samtidig er super let at rengøre efter brug og kan indeholder 10 lækre is.

ALLERGENER 

Leder du efter flere opskrifter som er både glutenfri og veganske indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Avocado/banan is - Allergivenlig og børnevenlig

Avocado/Banan is – allergivenlig og børnevenlig

Mygreenkitchen
Allergivenlige og børnevenlige is – UDEN mælk, æg, gluten, soya og nødder.
Tilb. tid 10 minutter
Ret Dessert, Is
Antal 4 stk.

Ingredienser
  

 • 250 g. modne bananer (svare til ca 2 store bananer)
 • 100 g. avocado (svare til ca. 1 mellemstor avocado)
 • 1 spsk. usødet kakaopulver (kan undlades)

Sådan gør du
 

 • Klargør bananerne og avocado ved at fjerne skræl og kerne/sten.
 • Blend avocado og bananerne. Dette gøres lettest med en foodprocessoren. Når det er blendet til en ensartede konsistens, tilsættes kakaopulveret. Blend igen til det hele er mikset godt sammen. 
 • Find en isform og ispinde frem. 
  Jeg bruger N'ice Cream Pop Maker, som kan købes ved Green Goddess de sælger også ispinde (reklamelink).
 • Fyld isformene op med det blendede banan/avocado/kakao. 
  Sikre dig at der ikke er en masse lufthuller i isen, inden den stilles i fryseren. Lufthullerne fjernes lettes ved forsigtig at banke isformene ned i bordet.
  Alternativ kan du stikke en tandstik eller kødnål ned i isene for at fjerne lufthullerne.
 • Stil isene i fryseren. De er klar til servering efter 4 timer.
Keyword Vegansk, Mælkefri, Æggefri, Nøddefri, Soyafri, Glutenfri


1 thought on “Avocado/Banan is – allergivenlig og børnevenlig”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering