Allergivenlige fiskefrikadeller – uden gluten, mælk og æg

Allergivenlige fiskefrikadeller – uden gluten, mælk og æg

Allergivenlige fiskefrikadeller UDEN gluten, mælk og æg.

Disse allergivenlige frikadeller er utrolig lette at lave. De er perfekt til dig som ønsker at dine børn skal spise regelmæssig fisk. Fiskefrikadellerne kan både laves med torsk, rødspætte, kuller, laks, ørred og kulmule. De er VIRKELIG lette at lave, og kræver kun 3 ingredienser, fisk, kartofler og lidt glutenfri mel. Du kan variere smagen ved at tilsætte forskellige krydderi til de allergivenlige fiskefrikadellerne ved at putte fx. dild, purløg, basilikum eller persille i. Du kan endda tilføje lidt blomkål eller broccoli til opskriften, hvis du gerne vil have lidt ekstra grøntsager i.


Opskriften på allergivenlige fiskefrikadeller er perfekt til forældre med små børn som lider af allergi eller intolerance, da de både er fri for mælke/laktose, gluten og æg.

De er perfekt til madpakken, sammen med en omgang hjemmelavet pommes frites eller kartoffelmos, eller bare som en hånd delle på en hverdag, hvor barnet bare gerne vil lege ude i haven. :)!

INGREDIENSVALG 

De allergivenlige fiskefrikadeller er lavet med hirsemel fra Biogan. Personligt er jeg glad for at handle ved Helsebixen, da på nuværende tidspunkt tilbyder gratis fragt på alle varer. (reklamelink) Det er derfor oftest der jeg køber mange af mine glutenfri varer.  

Allergivenlige fiskefrikadeller - uden gluten, mælk og æg

ALLERGENER 

Hvis du hverken tåler gluten, mælk, eller æg, er der håb at hente. Min blog indeholder både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter


FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Allergivenlige fiskefrikadeller - uden gluten, mælk og æg

Allergivenlige fiskefrikadeller

Mygreenkitchen
UDEN gluten, mælk og æg
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ventetid 30 minutter

Ingredienser
  

  • 250 g. fast fisk (torsk, rødspætte, ørred, kulmule, kuller eller laks)
  • 125 g. kartofler (skrællede)
  • 2 spsk. glutenfri mel (hirse, ris eller kikærtemel) (jeg bruger hirsemel)
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Er der skind og ben på fisken fjernes dette.
    Put fisken og de skrællede kartofler i foodprocessor (for at hakke og kombinere alle ingredienserne). Alternativt kan du hakke fisken fint med en kniv og rive kartoflen, og derefter blande det samme med mel og krydderier i en skål.
    Allergivenlige fiskefrikadeller
  • Når det er blendet godt sammen hældes det over i en stor skål.
    Tilsæt melet og lidt salt og peber og rør det hele godt sammen med hænderne eller en ske.
    Allergivenlige fiskefrikadeller
  • Placer derefter et stykke husholdningsfilm over skålen og stil den på køl i 30-60 minutter, så farsen kan sætte sig.
  • Når farsen har sat sig formes den til 6 flade fiskefrikadeller (brug hænderne til dette).
     
    Allergivenlige fiskefrikadeller
  • Find en pande frem og tilsæt olie eller plantesmør (jeg bruger halv af hver).
  • Varm panden op til middel høj varme og placer forsigtig fiskefrikadellerne på panden.
  • Steg dem på panden. Fiskefrikadellerne skal være gyldne og sprøde på begge sider.
    TIP:Tilsæt fedtstof undervejs i processen, og vend dem gerne forsigtig flere gange undervejs, så får du det bedste resultat.
    Allergivenlige fiskefrikadeller
  • Velkomme 🙂 !


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering