Børnevenlige kødboller – kun 3 ingredienser

Børnevenlige kødboller – kun 3 ingredienser

Børnevenlige og allergivenlige kødboller som både er glutenfri, mælkefri og æggefri. Let at lave og kræver kun 3 ingredienser.

Jeg tror jeg har lavet disse børnevenlige kødboller nok 110 gange siden min søn begyndt at spise fast føde. Den bliver lavet minimum 1 gang om ugen, og bliver brugt både til aftensmad og til madpakken, min søn ELSKER dem. Det gode ved opskriften er at du nemt kan skifte mellem forskellige kødfars. Herhjemme bruger vi både kyllingefars, svinefars og lammefars. Jeg har svært ved selv at holde fingerne fra dem, når de bliver lavet med lam, da de passer helt perfekt i en wrap eller en pitabrød.

Mængderne af fars er den samme lige meget hvilken en af opskrifterne som du bruger, og opskriften er VIRKELIG let at gå til. Så mangler du lidt inspiration til aftensmaden eller madpakken, kan jeg (og min søn) varmt anbefale disse 🙂 Kødbollerne kan fryses.

Personligt er jeg glad for at handle kød ved både Mr. Beef og Gaardmesteren, da de giver mig muligheden for at købe lammefars og handle økologisk. (Reklamelink).

De er lette at genopvarme i mikrobølgeovnen eller i ovnen.!

Find flere veganskevegetariskeglutenfri, og mælkefri opskrifter på bloggen. 🙂

Børnevenlige kødboller

Børnevenlige kødboller – kun 3 ingredienser

Mygreenkitchen
Du kan bruge både svine-, lamme-, okse- og kyllingefars.
Skift mellem at bruge squash, løg, asparges, aubergine, protobello og hvad dine børn ellers elsker 🙂
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Ret Allergivenlig, Børneligvenlig
Køkken Dansk
Antal 2 bageplader

Udstyr

  • grøntsagsskræller og kniv
  • rivejern
  • stor skål, røreske og teske
  • bageplade med bagepapir

Ingredienser
  

  • 400 g. svinefars (kan erstattes med kylling eller okse, eller lam)
  • 125 g. portobello svampe fint revet
  • 250 g. squash fint revet

Sådan gør du
 

  • Tænd oven 180 grader alm. ovn.
  • Skyl portobello og fjern enden af stokken. Fjern skrællen fra squashen.
  • Riv squash og portobello, og hæld det i en skål sammen med svinefasen.
  • Miks det hele godt sammen (jeg bruger mine hænder til dette).
  • Beklæd to bageplader med bagepapir. Form kødbollerne i ønskede størrelse (Jeg bruger mine fingre til forsigtig at forme kødbollerne). Jeg bruger hvad der svare til ca. 2 store tsk. som giver denne størrelse når de er formet.
  • TIP: Det kan være meget forskelligt hvor meget væske der er i en squash, føles farsen meget vandet, kan du forsigtig presse lidt af vandet ud, men pas på med at presse for meget ud, da du ellers risikere de bliver tørre.
  • Når den ene bageplade er fyldt med kødboller placeres denne i midten af ovnen. Bag i ca. 15 min til kødbollerne. De skal være meget let gyldne, bliver de brune bliver de tørre, så hold øje. (TIP: bag ikke begge plader samtidig, da det giver for ujævn varme)
  • Tag bagepladen ud når de er færdige og gentag processen med den anden bageplade.
  • Kødbollerne afgiver noget væske efter de er færdige i ovnen, det er helt fint, placer dem blot på en ren tallerken eller skål 5-10 min efter de kommer ud af ovnen.
Keyword Glutenfri, Æggefri, Mælkefri, Nøddefri, Soyafri


2 thoughts on “Børnevenlige kødboller – kun 3 ingredienser”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering