Cremet linse dahl
Dahl er en indisk gryderet med røde linser, fyldt med masser af lækre krydderier, som giver retten en skøn og krydret smag. Cremet linse dahl koster ikke alverden at lave. Samtidig er det faktisk en ret som også er utrolig let at lave. Du kan med fordel have en dobbelt portion og fryse den ned, så har du en nem aftensmad en anden dag. Herhjemme er vi vinde med at anvende røde linser. Røde linser har faktisk et ret højt indhold af kostfibre og proteiner, hvilket gør retten måde sund og mættende.
Jeg er personlig glad for den klassiske dahl. Vil du gerne have lidt ekstra grøntsager i retten kan du med fordel anvende broccoli, peberfrugt eller spinat. Har du ikke røde linser liggende kan du faktisk også bruge brune linser til retten. Det vigtigste i min optik for at få en lækker dahl er at du bruger en fuldfed kokosmælk. På den måde får du en cremet og lækker dahl. Server den gerne med hjemmelavet naan, friske koriander og mango chutney. Retten smager også fantastisk sammen med creme fraiche eller raita, som er en yoghurtdressing med mynte, agurk og tomat.
Retten an spises sammen med ris, quinoa eller ja bare som den er. Oprindelig er retten vegetarisk, men du kan sagtens tilsætte kylling til retten, hvis du fortrækker dette.
Cremet linse dahl er utrolig let at lave lave. Ja faktisk kræver ikke meget andet end lidt tid, hvor den får lov til blot at stå at simrer for sig selv.
Som toppings kan du ud over hvad jeg har brugt bruge peanuts, friske æbler, mynte, rødløg, cherrytomater, cashewnødder og bagte mandler.
ALLERGENER
Leder du efter opskrifter, som er glutenfri eller veganske, indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Cremet linse dahl
Ingredienser
- 2 spsk. kokosolie (kan erstattes med olivenolie)
- 200 g. røde linser
- 1 mellemstor løg (finthakket)
- 4 fed hvidløg (presset i hvidløgspresser eller finthakket)
- 400 ml. kokosmælk (almindelig eller 18% IKKE light)
- 3 tsk. karry (stødt)
- 1 1/2 tsk. gram malsala (stødt)
- 1/2 tsk. gurkemeje (stødt)
- 1/2 tsk. spidskommen (stødt)
- 1/2 tsk. koriander (stødt)
- 1/2 tsk. ingefær (stødt)
- 1/4 tsk. kanel (stødt)
- 3 spsk. tomatpure
- 1 spsk. kokossukker
- 1 dl. creme fraiche (undlad ved vegansk udgave)
- 1 dl. græsk yoghurt (undlad ved vegans udgave)
- salt
- limesaft
- 4 dl. ris (brune eller hvide) (kogte)
Ideer til topping
- lime (skåret i skiver eller både)
- friske koriander
- mango chutney
- kokosflager
- bagte saltmandler
- æbler
- cherry tomater
Sådan gør du
- Kog risene, følg anvisningen på pakken
- Mens risene kogtes kan du begynde at koge linserne til de er møre (dette tager typsik ca. 10 minutter.. Dræn dem for overskydende vand og sæt dem til side.
- Find en står pande frem og tilsæt kokosolie. Tilsæt de hakede log og hvidløg og brun dem let af.
- Tilsæt så alle de tørre krydderier og lad det stege i et par minutter. Tilsæt så tomatpure, og lad det stege lidt igen. Tilsæt så sukker salt og kokosmælk. Bring det i kog og lad det stå og simre i 5-10 minutter.
- Bland så linserne i og forstå med at koge i 5-10 minutter, tilsæt til sidst creme fraiche og græsk yoghurt og smag til med limesaft og salt.
- Server med ris, koriander, kokosflager, lime, bagte mandler og mango chutney.