Kartoffelsalat på en ny måde

Kartoffelsalat på en ny måde

Har du prøvet kartoffelsalat på en ny måde?

Dette er en alternativ måde at servere kartoffelsalat på, da kartoflerne ikke vendt sammen med dressingen, men den i stedet er placeret ovenpå kartofler. Dette gør at kartoflerne holder sig sprøde og knasende. Som en ekstra detalje har jeg toppet den med syltede rødløg. Denne opskrift på kartoffelsalat på en ny måde, kan bruges både sommer og vinter som tilbehør til eksempelvis stegt kylling og ovnbagt laks. Den fungere også perfekt sammen med veganske og glutenfri linsebøffer.

Ingrediensvalg

Jeg er glad for at anvende små kartofler til denne opskrift. Hvis du kan, så prøv at finde friske kartofler eller små babykartofler til denne opskrift.
Jeg bruger olie spray til opskriften (dette er ikke et must) men det er en super let måde at fordele olien jævnt ud over alle kartoflerne. Et jævnt olielag gør hele forskellen når det kommer til sprøde kartofler. Har du ikke olie spray, kan du pensle kartoflerne med olie.

Jeg har til opskriften brugt creme fraiche, du kan dog både bruge græsk yoghurt eller plantebaseret yoghurt, hvis du foretrækker dette.

Jeg har selv lavet de syltede rødløg til opskriften, du får her en opskrift på disse. Jeg er vild med at bruge syltede rødløg i salater, til pita, pizza, burger og til at toppe tacos med.

ALLERGENER 

Leder du efter opskrifter som er allergivenlige, fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til enhver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Følg mig gerne på Instagram, Pinterest & Facebook. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Kartoffelsalat på en ny måde

Kartoffelsalat på en ny måde

Mygreenkitchen
Knuste og ovnbagte kartofler serveret med creme fraiche dressing, syltede rødløg og dild. En skøn og anderledes måde at servere kartoffelsalat på.
Ret Snack, Tilbehør
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Kartoflerne

  • 1 kg. små kartofler
  • olivenolie
  • salt og peber

Dressing

  • 2 dl. creme fraiche 38%
  • 1 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • salt og peber

Ekstra

  • syltede rødløg (kan erstattes med friske)
  • frisk dild (eller anden frisk krydderurt)
  • flagesalt

Sådan gør du
 

  • Fjern alt jord og snavs fra kartoflerne.
  • Hæld dem i en stor gryde, tilsæt en fed knivspids salt. Kartoflerne skal være dækket med vand. Bring dem i kog.
  • Læg låg på, og skru lidt ned for varmen. Vigtig vandet stadig koger. Lad kartoflerne koge, indtil de er møre, cirka 10-15 minutter.
  • Dræn kartoflerne for vand og placer dem på en bageplade med bagepapir. 
    Brug bunden af et stort glas til at trykke let ned og smadre dem. Gentag med alle kartoflerne. Sprøjt/eller pensel kartoflerne med olivenolie og drys med salt og peber. 
  • Varm ovnen op på 200 grader varmluft. 
    Bag i ovnen i cirka 30 minutter, indtil toppen af kartoflerne er gyldne. 
  • Placer kartofler på et stort fad og begynd at lav dressingen. 

Dressing

  • Hæld alle ingredienserne i en skål og rør det godt sammen.
  • Fordel dressingen ovenpå kartoflerne (jeg fortrækker at placere nogle små klatter forskellige steder på kartoflerne, og gemme resten af dressingen til at servere ved siden af). 
  • Pynt til sidst med syltede rødløg og frisk dild. 
    Drys evt. med lidt flagesalt og server. 
    Velbekomme:) 
    Kartoffelsalat på en ny måde
Keyword Tilbehør, Glutenfri Æggefri, Vegetar


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering