Efterårssalat med quinoa

Efterårssalat med quinoa

Farverig efterårssalat med quinoa, sødekartofler, vindruer, æbler og granatæbler toppet med syltede rødløg, bagte hasselnødder og feta.

Selvom det er efterår, og farven på bladene er ved at fortage, skal det ikke betyde at en salat i efterårstiden ikke kan være farverig. For mig er det vigtigt at maden jeg spiser, er farverig og indbydende at se på, hvilket man må sige denne efterårssalat med quinoa er.

VILD MED SALATER? 

Er du ligesom mig helt vild med salater, vil opskrifter som asiatisk nudelsalat med tempura rejer og peanutbutter dressing og tomat salat med syltede rødløg, måske også kunne fange din interesse. Er du til en lidt anderledes salat kan jeg anbefale dig at prøve vegansk appelsinsalat

INGREDIENSVALG 

I forhold til ingredienser er jeg rigtig glad for at anvende hvide quinoa (reklamelink) i mange af mine opskrifter. Hvis ikke du kender til quinoa er det et lille frø, som har et højt protein- og fibre indhold. Har du ikke quinoa kan du også bruge både ris, couscous og perlebyg eller bulgur til opskriften.

Efterårssalat med quinoa

ALLERGENER 

Selve salaten er glutenfri og æggefri. Ønsker du en vegansk udgave, ja så undlader du blot fetaen. Tåler du ikke hasselnødder erstatter du blot disse med bagte kikærter.

Leder du efter flere opskrifter som er allergivenlige og fri for kød, mælkeprodukter eller allergener, indeholder min blog både veganskevegetariskemælkefri- og glutenfri opskrifter. Der er lidt til en hver smag. Der findes også de klassiske retter, med og uden kød, samt forskelligt bagværk og kager på bloggen. Tjek det ud under opskrift index ved at klikke her.

FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.

Efterårssalat med quinoa

Efterårssalat med quinoa og granatæbler

Mygreenkitchen
Farverig efterårssalat med quinoa, sødekartofler, vindruer, æbler og granatæbler toppet med syltede rødløg, bagte hasselnødder og feta.
Ret Salat, Tilbehør
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 mellemstor sød kartoffel (skåret i tynde skiver)
  • 1 dl. quinoa
  • 2 håndfulde grønkål (grofthakket)
  • 1/2 mellemstort granatæble
  • 1 1/2 dl. vindruer (halveret)
  • 1/2 mellemstort æble (i tynde skiver)
  • 1 dl. bagte hasselnødder
  • et par skiver syltede rødløg
  • 1 dl. feta (brækket i mindre stykker)
  • sesam (kan undlades)

Dressing

  • 1/2 dl. olivenolie
  • 1/2 dl. æblecider eddike
  • 2 tsk. honning eller agavesirup
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at skrælle den søde kartoffel, og skær den i 0,5cm tynde skiver.
    Placer dem på en bageplade med bagepapir. Pensel med lidt olie, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft, til de er gyldne.
    Begynd imens at lav resten af salaten.
  • Rens alt frugt og grønt.
    Fjern kerner fra granatæblet, og stil det til side.
    Hak grønkålen groft, og halver æbler og snit det i fine tynde skiver.
    Halver vindruerne og fjern kernerne.
  • Når quinoaen er færdig, fjernes ovenskydende vand (hvis der er noget). Lad quinoaen stå og køle lidt af. Placer den derefter i en serveringsskål.
  • Fordel derefter det grofthakkede grønkål og vindruer ud over salaten.
    Når sødekartoflerne er færdige placeres de ovenpå salaten.
    Fordel granatæblerne og de bagte hasselnødder ud over salaten.
  • Top til sidst med syltede rødløg, feta og lidt sesamfrø.
  • Rør dressingen sammen og server den i en skål ved siden af salaten. Velbekomme 🙂
Keyword Glutenfri, Soyafri, Æggefri


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering