Vegansk og glutenfri trøffelstang
Vegansk og glutenfri trøffelstang med peanutbutter, lavet med havregryn, dadler, kakao, kaffe og rom ekstrakt. En trøffelstang lige efter min smag.
Uha hvis der er noget min mand elsker så er det trøfler. Der er slet ingen tivl om det er en af hans favorit kager/snack. Meeeeeen en original trøffel kan man ikke ligefrem kalde sund, og med de mængder der bliver spist herhjemme, tror jeg vi ville kunne trille, hvis vi spiste de originale. Vi er derfor kommet op med et alternativ. En trøffelstang med peanutbutter lavet af dadler og havregryn. Du bliver overrasket over hvor godt det faktisk smager på den ægte varer. Samtidig kan du med denne spise den med lidt bedre samvittighed. En vegansk og glutenfri trøffelstang fungere også perfekt, som alternativ til julekonfekten, til dig som ønsker et lidt sundere alternativ.
Ingrediensvalg
Når det kommer til dadler er jeg personligt glad for at anvende de store medajoon dadler, de er bare utrolig dyre, og jeg er derfor gået over til at anvende almindelige juicy dadler, som man kan købe de fleste steder. Sommetider kan du være heldig at finde disse i Netto til 20-25 for en kasse. Det er værd at tage med i disse sparetider. 🙂 !
Som de fleste af jer ved, så er peanutbutter fra Peanutbutterpusheren min helt klare favorit, hvad angår valg af peanutbutter (reklamelink). Til denne opskrift har jeg brugt deres smooth peanutbutter.
I forhold til vag af havregryn kan du både bruge grovvalsede og finvalsede, det er op til dig. Ønsker du en 100% glutenfri opskrift, er det vigtig at du vælger glutenfri havregryn. De er ofte lidt dyrere, men Netto har faktisk nogle til en rigtig fin pris. Har du ikke lige en Netto i nærheden af dig, kan jeg også anbefale disse fra Urtekram (reklamelink). De er lidt dyrere, men til gengæld tilbyder helsebixen lige nu gratis fragt på alle odre (reklamelink).
INSPIRATION
Er du ligesom mig helt vild med peanutbutter, så tag evt. et kig på disse peanutbutter opskrifter. Veganske karamel snickers kugler. Cheesecake med peanutbutter og karamel. Peanutbutter blondie. Vegansk brownie med peanutbutter frosting
ALLERGENER
Hvis du ikke tåler peanuts kan du blot skifte peanutbutteren, og de knuste peanuts ud med fx. hjemmelavet mandelsmør og bagte mandler. Hvis du derimod hverken tåler gluten, mælk, eller æg, (eller blot ønsker at undgå disse), indeholder min blog både veganske, vegetariske, mælkefri- og glutenfri opskrifter, som er lette at gå til.
FØLG MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Husk du kan følge mig på de sociale platforme, hvor jeg deler meget mere inspiration til både en grønnere hverdag, mad til de travle dage, søde sager og til festlige lejligheder. Du kan følge mig på Instagram, Pinterest & Facebook. Del endelig opskrifterne med venner og familie, sådan at de også kan få inspiration. Jeg håber, at du får glæde af mine opskrifter og opslagstavlen, og at du vil gøre brug af dem til både hverdag og fest.
Trøffelstang med peanutbutter
Ingredienser
- 25 bløde dadler
- 2 dl. havregryn Vælg glutenfri for glutenfri version af opskriften)
- 3 spsk. kakao pulver
- 4 spsk. peanutbutter
- 2 spsk. stærk espresso shots
- 1 tsk. rom ekstrakt
Ekstra
- 100 g. 70% mørk chokolade (obs. vegansk)
- frysetørrede hindbær (kan erstattes med hakkede peanuts)
- hindbærstøv/pulver (kan undlades)
Sådan gør du
- Hæld havregrynene i en food processor og blend det til mel.
- Fjern stenene fra dadlerne, og put dadlerne i food processoren. Tilsæt resten af ingredienserne. Blend det til ensartet konsistens.
- Virker daddelmassen lidt for fast så tilsæt lidt vand (1 spsk. af gangen) men pas på med at gøre massen for blød da den så bliver meget klisteret at arbejde med.
- Når trøffelmassen har den ønskede konsistens, deles den op 3 lige store stykker. Rul dem derefter ud til trøffel stænger.
- Smelt chokoladen og smør det ud over trøffelstængerne. Top til sidst med lidt frysetørrede hindbær og lidt hindbærstøv hvis dette haves. Alternativ kan du bruge hakkede peanuts. Velbekomme 🙂